Фестивал от награди за Fendt на Агритехника


След като новият Fendt 942 Vario спечели международното отличие „Tractor of the Year 2020“ взе още две награди на церемонията по награждаването на „Машина на годината 2020“ на 12 ноември. Fendt спечели наградата за избор на публика (преди това наградата на публиката), така и машина на годината в категорията при високомощните трактори за новия си Fendt 942 Vario.

Редакторите от съдийския състав бяха впечатлени от техническите иновации и гъвкавостта на Fendt 900 Vario. Силен в производителността, но с нисък разход на гориво, той поставя нови стандарти в своя мощностен клас. Машината разполага с изцяло нов 6-цилиндров двигател MAN и VarioDrive задвижващ механизъм за оптимално сцепление и концепция на работа при ниски обороти Fendt iD. С интелигентното си разпределение на въртящия момент, Fendt 900 Vario осигурява максимална мощност дори на завои. Дизайнът му също допринесе за решението в полза на Fendt 900 Vario в категорията на тракторите с висока мощност.

Тракторът беше много добре приет от широката публика, претендирайки към наградата избор на публиката. Повечето от 30 000 или повече участници гласуваха онлайн за Fendt 900 Vario. „Това признание е особено важно за мен, защото фермерите гласуват за нас и оценяват представянето ни като цяло, а не само за една машина. Ето защо наградата за избор на публиката е по-ценна за мен от златен медал“, каза Петер-Йозеф Пафен, председател на управителния съвет на AGCO/Fendt, след церемонията по награждаването.

Общо 53 машини от 36 производители бяха номинирани за титлата „Машина на годината 2020“ в 16 категории.

По материали на Златекс