Предстои Празникът на лавандулата в Карлово


В сърцето на България има една долина, прегърната от планини и гори, къпеща се от водопади и реки, завладяваща с палитра от цветя и билки, магнетична с аромата на маслодайната роза и лавандула, омайваща с предания и легенди, родила и отгледала велики възрожденци, просветители, революционери, дарители.

В месеците май и юни, ФЕСТИВАЛЪТ НА МАСЛОДАЙНИТЕ КУЛТУРИ събира хиляди любители на ароматите и красотата. След ПРАЗНИКА НА РОЗАТА, съхраняващ повече от век традициите на Подбалкана, Карлово посреща гости за пета година на ПРАЗНИКА НА ЛАВАНДУЛАТА (21-22 юни).

С автентичните песни, танци, костюми на ритуала „Жънене на лавандула“, „Еньова буля“, с пищното лавандулово шествие, с фолклорните спектакли, демонстрациите на лавандуловарене и дегустациите на продукти от лавандула и роза в туристически комплекс „Старинно Карлово“, с българските производители представящи своята продукция в „Алея на лавандулата“, тези дни оставят неповторим спомен за хилядите туристи, посетили града и селищата в общината.

Бъдете наши гости и съпреживейте уникални моменти с празниците на Карлово!

По материали на община Карлово