Ново химическо производство в Екофол


Добавката за дизелови двигатели AD BLUE

От 2017 година Екофол произвежда AD BLUE под лиценз, издаден от VDA (Асоциация на германската автомобилна индустрия) и в партньорство с италианската компания BLUEBASIC SRL. Всяка партида преминава през тристепенен контрол, гарантиращ 100% спазени параметри. Съхранява се за период от дванадесет месеца при температури от -50С до 300С в плътно затворени контейнери или туби, защитени от пряка слънчева светлина и прах. За да се гарантира качеството на продукта, е нежелателна употребата на контейнери или туби,  различни от оригиналните.

Продуктът се изследва в германската лаборатория ASG Analytk – Service Geselschaft mbH, с пълна акредитация на анализ и изпитвания на AdBlue® за съответствие със стандарта ISO 22241. Оборудването, с което се произвежда, доставя или съхранява AdBlue® не се мие с обикновена вода, защото дори обикновената вода е замърсител за този изключително чист разтвор.

Доставката до земеделските производители се осъществява в туби от 10 литра, в 100-литрови IBC контейнери, а за по-големи количества е възможно да се транспортира с камион – цистерна.

ЕКОФОЛ гарантира спокойствието на клиентите, относно качеството на доставените продукти, като съхранява в архива си проби от всяка произведена партида AdBlue® в продължение на две години.

ЕКОФОЛ произвежда всичките си продукти с мисъл за природата, чрез внедрената си система за управление по околна среда ISO 14001:2005.

По материали на Екофол