Масирани проверки за незаконни дърва на територията на РДГ Пловдив


 

Масирани проверки за незаконна дървесина на територията на Регионална дирекция по горите – Пловдив, са се провели през последните два дни, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителната агенция по горите. Съвместни екипи от служители на регионалната дирекция и МВР сектор „Специализирани полицейски сили” са извършили проверка за съхранение на незаконно добита дървесина. Проверени са 70 частни имота на територията на с. Граф Игнатиево, с. Строево, с. Динк и с. Калековец – община Марица, с. Голям чердак и с. Малък чердак – община Съединение. Съставени са 6 акта за установяване на нарушения на Закона за горите за съхранение на незаконно добита дървесина.

В базите за съхранение на незаконно добити материали са задържани 8.5 куб. м дърва за огрев от акация. Преписките са изпратени в районна прокуратура за проверка.

От началото на годината до момента от горските инспектори от регионална дирекция по горите – Пловдив са извършени общо 639 проверки, проверени са: 92 превозни средства, 16 обекта за добив на дървесина, 67 обекта за продажба на дървесина, 355 ловци, 51 риболовци и 78 други физически лица и имоти.

Съставени са 15 акта по Закона за горите и един по Закона за лова и опазване на дивеча. Задържани са 17.5 пр.м3 дърва за огрев, 1 каруца, 1 моторен трион, 2 брадви, 3 други инструмента за дърводобив и 1 конска амуниция.