Колесни трактори Valtra- Новата A4 серия


Новата серия А4 е първият тракторValtra от 4-то поколение, който се произвежда едновременно във Финландия и в Бразилия, превръщайки го реално в глобален трактор. Серията е напълно нов трактор, съдържащ стойността и глобалното послание на марката Valtra към клиентите:VALTRA – Вашата работеща машина.

Продуктовата гама на А4 включва седем различни модела с три различни размера на шасита. Всички модели са с кабина и задвижване на всяко колело.

Серията А4 е с двигатели AGCO Power, Stage 4, с най-съвременна технология. Трите най-малки модела имат 3.3-литрови двигатели, докато четирите големи модела са с 4.4-литрови двигатели. И двата модела с 4-цилиндрови двигатели са с напълно нова Common rail инжекционна система, която е в състояние да осигурява повече мощност, по-икономично.

SCR (Selective Catalytic Reduction) технологията се използва за очистване на вредните емисии от азотни оксиди. Съответно новите двигатели отговарят на Stage 4 на емисии за опазване на околната среда. Едновременно с това, те покриват критериите на клиента за производителност и горивна ефективност. Двигателят е монтиран върху предна рама с нов дизайн. Системата за отпадни газове и размерите на двигателя са компактни и осигуряват максимална видимост. Новата А серия включва изключително широк спектър от мощност – от 75 до 130 конски сили, благодарение на интелигентна модулна система. Три различни размера шасита позволяват оферирането на широк спектър от конски сили, като запазват общия дизайн и множеството общи компоненти. Но както винаги, тракторите Valtra са с превъзходен клирънс – подходящ за работа на горски терен и на полето–например при пръскане, силажиране и други дейности.

Новата А серия на Valtra е с превъзходната HiTech Power shuttle трансмисия – най-добрата механична трансмисия в този клас трактори. Нейните 12 скорости напред и назад са групирани само в 2 диапазона, което минимизира смените на предавките. Наличната супер пълзяща предавка позволява, тръгвайки бавно с 90 м/час (1400 об/мин.) да я превърне в трансмисия с мултифункционално приложение.

Серията е представена с електрически контролиран AutoComfort навесна система. Интелигентната модулна основа позволява всеки модел А4 да осигурява изключителната товароподемност от 5,2 тона при 98 л/мин. дебит на хидравликата.

Новата серия А4 се характеризира с нова кабина с изцяло нов дизайн, която осигурява повече пространство в сравнение със същия клас други трактори. Новата кабина е едновременно комфортна и функционална. Изключителната ергономичност е подкрепена от пълно електронно контролиране като 4WD, блокаж на диференциала, навесна система и монитор. Кабината е безшумна, а допълнителната седалка е възможна като опция. Оборудвана е с LED светлини отзад – опция еднаква с тази от сериите N4 и T4!

Новият трактор от Suolahti Valtra A Серия бе представен за първи път на панаирното изложение SIMA 2017. Серийното производство ще започне от лятото на 2017 г.

По материали на Златекс ООД