Гроздокомбайн Pellenc Optimum с награда за иновации, Агра 2017


Римекс Технолоджийс спечели  Златен медал за иновативния гроздокомбайн Pellenc Optimum по време на специализираните изложения за лозаро-винарство Винария 2017 и Агра 2017, които се проведоха от 22-26 февруари, 2017 г. в Пловдив. Отличието на журито е за иновативната му система Selectiv process 2 за автоматично почистване и сортиране на грозде в раздел „Машини и технологии за производство на вина и спиртни напитки“. 

Системата извършва автоматично отделяне (почистване) и сортиране на грозде непосредствено след прибирането му, директно в лозовите масиви. 95% от зелените елементи (листа, остатъци от стъбла и чепки) биват премахнати без да бъдат начупвани. Сортиращите табли са монтирани над бункерите за грозде, като по този начин не се отнема от обема им.

Работната скорост на системата е идентична на скоростта на работата на прибиращата глава. Честотата на работата на системата и всички други важни настройки се извършват чрез Easy Touch контролен панел. Резултатът е впечатляващ – 99.8% чистота на прибраната реколта, напълно готова за последваща преработка.

“Pellenc е световен лидер в производството на гроздокомбайни. Заедно с нашия партньор Римекс Технолоджийс, през изминалата година проведохме много успешни полеви презентации, които показаха на практика предимствата и отличната работа на нашите гроздокомбайни. С този гроздокомбайн може да се осъществи прецизна беритба на почти 10 дка на час.”

 

Римекс Технолоджийс на Винария 2017

Римекс Технолоджийс представи на щанда си на Винария 2017 специализирани технологични решения за лозарството от лидерите в сектора – френската компания Pellenc, и немския производител Clemens.

“На изложението освен самоходния гроздокомбайн Pellenc, удостоен със златен медал за иновации,  Римекс показа машини на бранда за контурна резитба, както  на специализиран щанд изложи ръчни акумулаторни инструменти за лозарството: лозарски ножици, връзватели за лозя, култиватори, верижни триони и други.

„Pellenc е френска компания с международно представяне, водещ при иновативните машини за лозарство и овощарство. Ръчната техника Pellenc се отличава с това, че се задвижва само чрез акумулаторни батерии, които издържат до 9 ч работа и се зареждат отново за максимум 9 часа. Инструментите са най-леките на пазара, удобни, производителни и надеждни, като не изискват скъпа поддръжка.”

По материали на Римекс Технолоджийс