Използвайте AdBlue® с гарантирано качество


Спазвайки своята утвърдена практика на контрол на качеството, бързи доставки, надеждност на продукта и репутация, Екофол АД увеличава обема на продажби на AdBlue® всяка година. В своята практика винаги сме се стремяли да разясняваме на своите клиенти и партньори предимствата от използване на лицензирано произведено AdBlue® и рисковете, които се скрият при използването на продукт с негарантирано качество.

Производството на AdBlue® става само и единствено с лиценз издаден от VDA (Асоциация на германската автомобилна индустрия), която държи патента за продукта и името AdBlue®.

Екофол АД се превърна във водещ производител на AdBlue® в България и продължава да увеличава своя дял и присъствие на пазара в страната, като все повече земеделски производители и преработватели го използват.

През последните 2 години се наблюдава завишено потребление на AdBlue® и в земеделския сектор.

Ако преди време традиционен ползвател на продукта бе основно транспортният бранш, днес потреблението се повишава и в други сектори на икономиката – земеделие, корабоплаване, дизелови генератори и автомобили. По-голямата част от всички селскостопански машини работят с дизелови двигатели, тъй като понастоящем няма алтернатива, която да предлага същата мощност при такива ниски скорости, която същевременно да е рентабилна.

AdBlue® за селскостопански машини вече е широкодостъпен, но е жизненоважно да бъде с гарантирано качество, за да се защити и SCR системата. AdBlue® е силно податлив на замърсяване дори от най-малкото количество прах, гориво, масло, смазка и други и това може да причини сериозни щети на SCR системата. За да се гарантира качеството на продукта е нежелателна употребата на контейнери или туби, различни от оригиналните.

Изключително важно е да бъдем сигурни, че използваме лицензиран продукт, който е произведен съгласно стандарт ISO 22241, защото вредите от използването на нискокачествен такъв водят до допълнителни разходи: SCR системите са много чувствителни и лесно се повреждат при използване на некачествен и замърсен продукт; Производителите на техника не поемат гаранции, ако вредата е причинена от използването на нелицензиран продукт; Често той е с по-ниска концентрация от AdBlue® и не осигурява необходимия ефект.

Как да сме сигурни, че ползваме качествен AdBlue®?

Продуктът трябва да бъде наименуван „AdBlue®”, а не „разтвор на урея“, което често се ползва от нелицензираните производители. На етикета следва да е обявено, че производството е съгласно ISO 22241 (и това може лесно да се провери дали е вярно), както и партиден номер. Лицензираните производители не биха отказали да предоставят копие от лицензионния сертификат за производство на AdBlue.

Екофол АД произвежда AdBlue® в партньорство с италианската компания Bluebasic Srl. и вече е сред водещите български производители.

Екофол АД доставя AdBlue® by Ecofol в 3 л и 10 л туби (три разновидности). IBC контейнери от 1000 л и количества с камион-цистерна за Североизточна България се изпълняват при конкурентни условия и бързина на доставката.

По материали на Екофол