Русенският университет с престижна награда


На 13 ноември 2019 г. беше отбелязан Световния ден на Географските информационни системи (ГИС) в България. Събитието се организира за 21-ви пореден път и е най-престижното в тази сфера у нас с близо 40 водещи браншови, академични, неправителствени организации и медии. Проведоха се редица събития, сред които представяне на успешно реализирани ГИС проекти и церемония по награждаване за специални постижения, на която се отбелязаха успехите и бяха наградени организации в България, които през изминалата година са работили усилено за прилагане на ГИС технологиите у нас.

Русенският университет беше отличен в категория „Образование“ за „Прилагане на най-съвременни ГИС технологии за изграждане на ГИС капацитет в България“. Наградата бе връчена от заместник-министърa на образованието и науката г-н Петър Николов. Упълномощен да я получи от името на висшето училище бе проф. д-р Пламен Даскалов – заместник-ректор по развитие, координация и продължаващо обучение.

В поканата за получаване на наградата, изпратена от Председателя на организационния комитет на Световен ГИС Ден в България бе подчертано: „Следвайки най-съвременните световни добри практики тази година Русенският университет внедри специализирана 5-годишна лицензионна програма на водеща в света ГИС платформа за нуждите на Транспортния факултет. Русенският университет е водеща образователна организация у нас, която стъпвайки върху най-съвременни технологии и внедрявайки иновации в практиката, допринася за изграждането на висококвалифицирани специалисти и устойчивото развитие на региона и страната.“

По материали на Русенски университет „Ангел Кънчев”