Вестник Земеделска техника бр.13


Земеделска техника бр.13

Изтегли вестник Земеделска техника бр.13

Темите на брой тринадесети /657/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са земеделска техника, иновации и Пети научен конгрес „Машини за селското стопанство” 2017 г.
Започна публикуването на машини, които участват в Отличие „Принос в механизацията на земеделието” 2017 г. Формулярите от миналата година се запазват и могат да бъдат намерени на сайта www.zemedelskatehnika.com.
Петият международен конгрес „Машини за селското стопанство” ще се проведе от 21 до 24 юни във Варна. На него ще бъдат представени научни постижения и ще се дискутират проблемите на механизацията на земеделието. Ще бъдат изнесени повече от 80 доклада на учени от 15 държави.
В рубриката „Апостоли на българското земеделие” е представено началото на висшето образование по механизация.
Материалът на Оптиком е за 40 годишнината на телескопичните товарачи Loadall – има информация за производствените процеси, за първата произведена машина и др.
В интервю за вестника Рашид Узунов, главен инженер на „Раломекс” АД представя дейността на фирмата, защо е важно участието на изложения, какво е състоянието на Сдружението на българските производители на земеделска техника, новите изделия в портфолиото на фирмата и др.
Галина Стефанова от фирма „Белла” говори за проблемите в сектора, новите перспективи пред фирмата и др.
Проф. Бистра Атанасова, директор на Института по декоративни растения, представя научната работа в института, от човека се състои екипът, историята на научното звено, защо внесения от чужбина посадъчен материал не е по-добър от българския и др.
Йонко Йовчев, търговски представител на „Евромаркет Кари” АД говори за дейността на фирмата, ключовите експонати на щанда на Евромаркет Кари на Бата Агро и защо пазарът на подемно-транспортна техника расте.
Георги Петров, маркетинг и търговски мениджър на фирма „Трактор инвест”, говори за представянето на фирмата на Бата Агро, новите машини и състоянието на пазара.
От брой 12 продължава интервюто на Радослав Христов, зам. председател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите в България. Във втората част той изразява мнението си за развитието на земеделието в старозагорска област, за значението на Бата Агро за производителите и др.
Има информация за новото химическо производство на фирма „Екофол” – добавка за дизелови двигатели AD Blue.
Има текст за Rabe – германският лидер на почвообработваща техника. Фирма „Златекс” е официален вносител на марката повече от 10 години.
Представена е дейността на фирма „Българско машиностроене Добрич – БМД” АД, която предлага широко разнообразие от изделия с приложение е земеделието – многофункционални ремаркета, иновативни надстройки и др.
Материалът на доц. Ангел Трифонов от Аграрния университет е посветен на автоматизацията на доилния процес – представени са доилни апарати с променлив режим на доене, свалящи доилни автомати, долни роботи, система за свободно доене на крави.
Бизнес информацията е за нормативните актове в земеделието за месец април и май 2017 г.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.
Рекламите са за машини, торове и др.