Хранително-вкусовият и хорека секторите се събират


Професионална платформа за създаване на нови контакти, обмен на идеи и развитие на бизнеса в Югоизточна Европа. По този начин представителите на хранително-вкусови и хорека секторите определят изложенията МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО, ИНТЕРФУД & ДРИНК и СИХРЕ, които ще се проведат в Интер Експо Център от 7 до 10 ноември.

„Работим целогодишно по тези мащабни проекти“, споделят организаторите. И положените усилия определено дават резултат. Защото целият изложбен и конгресен капацитет на Интер Експо Център е зает за периода на шестте изложения. Продукти, идеи, технологии и нови възможности ще предложат над 500 изложители, като 162 от тях ще участват за първи път. Свои щандове ще разположат фирми от България, Италия, Австрия, Великобритания, САЩ, Гърция, Румъния, Република Македония, Тайланд, Холандия и ЮАР.

През тази година за първи път с колективно участие се включва Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. Традиционното вече колективно участие на компании от Италия ще бъде по-мащабно и всеобхватно от всякога. Всички тези факти ясно посочват, че изложенията придобиват все по-голямо международно значение.

За поредна година с колективни участия се включват български млекопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, преработватели на плодове и зеленчуци и биопроизводители. За успеха и положителните тенденции организаторите подчертават ролята на браншовите организации в България, които се включват с пълния си потенциал в шестте изложения. 2018 г. е още по-специална за две от изложенията – Месомания и Булпек, защото те ще отбележат своите 25-годишни юбилеи.

Завладяваща, атрактивна, от най-високо ниво и насочена към професионалистите и бизнеса – такава ще бъде съпътстващата програма и през четирите изложбени дни. В рамките ѝ ще се проведе третото издание на кулинарното събитие GastronomiX, powered by The Alimentaria Experience. В събитието ще се включат шеф-готвачи от именити испански ресторанти..

За трета поредна година организаторите на Българския бариста шампионат ще се впуснат в търсене на най-добрите баристи. Професионалистите ще се съревновават в създаването на най-добрите еспресо и капучино. Под егидата на Световната кафе организация ще се проведе и Latte Art кафе шампионат.

Най-добрите опаковки ще бъдат оценени и наградени на Националния конкурс „Приз Пак“. В рамките на събитието ще се проведе и конкурсът „Златен медал с диплом за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви“.

По материали на ИЕЦ