Универсал-НВГ предлага иновативна техника


Фирма Универсал-НВГ“ ООД вече 25 години работи в подкрепа на българския земеделски производител към достигане на високотехнологичното ниво на европейските пазари.

Технологичните решения и новости, които фирмата вече представи на българския пазар, се открояват с много функционалност и възможност за комбиниране на няколко технологични дейности в една машина. С внедряването на подобен тип мултифункционална техника във фермите се уплътнява работния процес, намаляват се производствените разходи и се повишава рентабилността на производството. Иновативните машини са от решаващо значение за модернизиране на сектора и улесняват труда на служителите във фермите.

Барабанни косачки, дискови косачки и косачки с кондиционер на ENOROSSI

Барабанните косачки се предлагат с работни ширини 165 см или 185 см. Подходящи са за използване при всякакви условия и отлично копират земната повърхност, дори в хълмисти терени. Характеризират се със здрава конструкция и усилена рама на триточковото окачване, изработена от стомана FE510. Косачката е с два барабана с широк диаметър и с по 6 броя режещи ножчета на всеки барабан. Моделът е снабден с автоматична система за изключване при претоварване и с механично или опционално хидравлично повдигане.

Италианската компания ENOROSSI предлага и дискови косачки с работни ширини от 160 см до 320 см, с висока производителност до 30 дка/ч, благодарение на високата работна скорост до 15 км/ч. Косачките се характеризират с отлично копиране на терена, дори и при работа в хълмисти терени. Дисковете са усилени, с два или три ножа, а системата ShareHUB предпазва гредата от препятствия, благодарение на самостоятелното си окачване. За да намали значително времето за прибиране на сеното и да улесни фермерите в производството на силаж, италианският производител предлага дискови косачки с гумен ролков кондиционер. Неговата роля е да притиска стеблата, като нарушава восъчната им покривка, без да нарушава целостта им, за да се постигне максимално бързо и равномерно изсушаване на масата от стебла и листа.

Машини за събиране и обръщане на сено

Основната цел на италианския производител при разработването на сенообръщачи и сеносъбирачи е свеждане до минимум времето за съхнене на растителната маса, бързо и ефективно събиране и обръщане на окосеното сено, запазвайки ценните хранителни вещества на фуража.

Моделите от серията роторни сенообръщачи VORTEX са с изключително широк диапазон на работa от 310 см до 745 см и с възможност за избор между навесен и прикачен вариант. Характерното за тази серия е оборудването на колелата с амортисьори, които отлично копират наклона при работа в неравни терени, а U-образната рама позволява хидравлично сгъване на страничните секции над 90 градуса, което гарантира лесно, сигурно и безопасно движение по пътищата.

Машините за събиране на сено на италианския производител ENOROSSI са проектирани и разработени в различни по размери модели. Предлагат се в навесни и прикачни варианти, модели с един или с два ротора; модели с централно, странично или комбинирано събиране, като покриват изключително широк диапазон на работния захват от 130 см до 1150 см.

Комбинираните модели за събиране и обръщане на сено дават възможност за комбиниране на няколко функции в една машина. Един от моделите, към който българските фермери проявиха голям интерес е DR 420 – 4R, с работна ширина до 4.20 м. Двуроторната комбинирана машина само с няколко лесни механични настройки дава възможност за извършване на шест различни функции: обръщане и разхвърляне на окосената маса, преместване и странично обръщане, събиране в единичен и двоен откос, странично събиране, преместване на сеното от гранична линия или сенчести места.

Другият модел комбинирана роторна машина е моделът HAY TOP 300, който от тази година се предлага на пазара. Универсалното използване на машината гарантира гъвкави и навременни решения при прибиране на сеното. Регулирането на пружините позволява задържане в хоризонтална позиция с центробежна сила. HAY TOP 300 позволява отлично копиране на терена, благодарение на близкото разположение на роторите до гумите. Работната ширина за събиране и обръщане е 300 см, а височината може да се регулира в две позиции.

Търговските специалисти на фирма „Универсал-НВГ“ ООД – гр. Долна Оряховица са готови да консултират професионално всеки фермер, да намерят индивидуално решение за неговата ферма, за да се доближат максимално до нуждите му.

По материали на Универсал-НВГ