„Трактор инвест” с нови продукти


Георги Петров, маркетинг и търговски мениджър на „Трактор инвест”, пред в. „Земеделска техника”

На Бата Агро представихме нови машини. „Трактор инвест” основно предлага техника за растителна защита, имаме пръскачки и мулчери. Нов продукт е навесният модел пръскачка с вместимост 1200 литра, с 15 метра хидравлична щанга. Тя е предназначена за фермери с по-малки трактори, но разполага с всички екстри, които са им нужни. Друг нов модел е прикачният вариант на пръскачката, с обем 3000 литра, с 18, 21 и 24 метра хидравлична щанга.

От мулчерите представяме нов модел за малинопроизводителите. Мулчерът с контейнер е подходящ за фермери, които искат да изнесат растенията извън насажденията. Това е много удобно, когато тя е заразена с болести. Другият нов модел е Elite Open. Новост при него е, че вече е с отворен капак и с подбирачи на клони за лозаро-овощарския бранш.

Относно състоянието на земеделския пазар е очевидно, че клиентите изчакват субсидиите. Знаем, че заради създалата се политическа криза се забавиха плащанията, още няма яснота и по проектите. Според мен има застой на пазара, защото клиентите изчакват да се възползват по даден проект. Мисля обаче, че и без проекти пак ще започне купуването и пазарът ще се отвори. Важно е да предлагаме нови машини, които са необходими за ефективно земеделие.

Доника Асенова