Телескопичен товарач Manitou MLT 737 NewAg


Новата серия телескопични товарачи Manitou  от серията  NewAg е проектирана, за да  отговори на нуждите на земеделските производители. NewAg е фокусирана върху удобството, добрите работни характеристики и рентабилността .

Всеки телескопичен товарач е проектиран с подходящ двигател, което осигурява най-добрата комбинация машина-двигател за максимална ефективност и най-нисък разход. Серията NewAg е оборудвана с 4-цилиндрови двигатели Deutz 4, всеки с работен обем 3,6 л. Мощността им е в диапазона от 101 к.с. до 136 к.с.

Преобразувател на въртящия момент със скоростна кутия Powershuttle надеждна, икономична и ефективна, тази трансмисия е подходяща  за товарни операции в земеделието или извънпътен и пътен транспорт. В комбинация с механична 4-скоростна кутия, тя осигурява лесно адаптиране на скоростта в зависимост от приложението.

Трансмисията с преобразувател на въртящия момент със скоростна кутия Powershift Plus е лесна за експлоатация. Превключването на скоростите става със съединител  в ръчен и в автоматичен режим.

M-Varioshift ви позволява да регулирате скоростта на движение до 40 км/ч и теглителната сила в зависимост от приложението.  Само с един жест избирате скоростта (2 скорости) директно от джойстика JSM® (бутони +/-).

С M-Vario Plus плавно достигате до 40 км/ч  без превключване на скоростта. Тази постоянно променлива трансмисия  (CVT) се състои от два радиално-бутални хидродвигателя, захранвани от хидравлична помпа. При ниска скорост са активни двата двигателя. Теглителната скорост тогава може да се сравни с трансмисия  с преобразувател на въртящия момент.  При висока скорост е активен единият двигател. Максималната скорост се достига без загуба на енергия и осигурява запазването на висока теглителна сила. Консумацията на гориво е оптимизирана. Шумовият дискомфорт, предизвикван от трансмисията е ограничен.

Регулирането на хидравличния поток се извършва чрез навигационен бутон. Изборът на предна и задна хидравлична линия става с 2 DSB бутона.

Радиаторът позволява лесна поддръжка, с по-малко разходи.

Почиства се автоматично – на всеки 3 минути се обръща посоката на въздушната струя. Охлаждането е винаги оптимално, особено в запрашена среда, с наличие на слама или птичи тор.

Технологията, патентована от Manitou, разполага с DSB бутони с LED светлини и цветни кодове.

Моделите от серията NewAg се отличават  с изключително добра видимост. Ъгълът на всеки сегмент от решетката на покрива е старателно премерен, в зависимост от височината на повдигане, така че да имате възможност свободно да следите товара, независимо от неговото положение.

Ниско разположения шарнир на стрелата  и монолитна конструкция на предното стъкло осигуряват видимост на 360°.

Функцията за размразяване на огледалото за обратно виждане дава възможност  за ефективна работа независимо от метеорологичните условия.

Оборудването на Manitou предлага текстилна седалка, кормилна колона, която може да се регулира по височина и дълбочина, електрически стъкла и др. Кабината е обезшумена. Стъпалото с противохлъзгащо покритие и големите ръкохватки на колоната на товарача правят слизането и качването още по-лесни.

Всички управляващи елементи са ясно обозначени с пиктограми и цветни кодове, чието разположение може да изберете.

По материали на Златекс