С 5000 кандидати са сключени договори по Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020


Заместник- министъра на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева и експерти от ведомството са представили информационната кампания на министерството в градовете Пазарджик и Пловдив на 23 февруари, съобщиха от МЗХГ. „До този момент по шестте стартирали мерки от Програмата за развитие на селските райони е одобрена субсидия на стойност над 1 млрд. и 500 млн. лева. С около 5000  кандидати са сключени договори, което е една трета от общият брой подадените заявления до сега“, това е съобщила Василева.

На присъстващите са били разсяснени приоритетите в земеделския сектор, които страната ще поддържа по време на председателството на  Съвета на Европейския съюз. Основните теми, обсъждани в двата града са били свързани с Общата селскостопанска политика след 2020 година, прилагането на схемите и мерките за подпомагане на  Програмата за развитие на селските райони за 2018 г, директните плащания, както и новостите свързани с информационната система ИСУН.

Края на информационната кампания е на 1 март 2018г. До тогава ще бъдат проведени още 4 срещи в градовете Велико Търново, Габрово, Търговище и Разград.