Стартират изложенията Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното


 

Интелигентно управление на вентилационните системи, еднопосочно движение,Crowd management са част от мерките, при които ще се проведе бизнес събитието, събиращо хранително-вкусовия бранш.

При стриктно спазване на всички наложени от здравните власти мерки ще се проведат Международните хранителни изложения, за които Интер Експо Център отваря вратите си от 4 до 7 ноември. МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК И САЛОН НА ВИНОТО ще се проведат съобразно т. 12 от заповедта на Министерство на здравеопазването за противоепидемичните мерки, която е в сила от 29. 10.2020 г.

Организаторите на изложенията за хранително-вкусовия бранш гарантират създаване на стриктна организация за спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и задължително използване на защитна маска за лице от участниците, работещите и посетителите; ще бъде организирано и еднопосочно движение. Интер Експо Център е проектиран за провеждането на специализирани събития с всички условия. Наред с мерките, предприети след указанията на здравните власти, са разработени и вътрешни „Правила и мерки“.  Създадено е интелигентно управление на вентилационните системи в залите. Осигурено е пълно разделяне на потоците за входящ и изходящ въздушен поток. Големият обем на въздуха в халетата, които са с височина над 10 м, е още една предпоставка за сигурна и безопасна среда във всеки един момент.

Crowd management, отстояние между щандовете, строг контрол при почистването

За да се избегне възможността за струпване и опашки на входовете на Интер Експо Център и гарантиране на гладкото придвижване на посетителите, е внедрено „умно въвеждане“ на входа на залите, което да контролира човекопотока. Създадена е система на Crowd management. Тя осъществява входно-изходния режим – чрез обозначаване на всички входове и изходи и указване на посока за движение на посетителите, както и чрез използването на технологиите за мениджмънт на достъп. Тъй като бизнес-форумите имат за цел създаването на бизнес контакти чрез бизнес комуникацията, организаторите могат да контролират отстоянието между присъстващите. При поектирането на площоразпределението е увеличен размерът на пътеките между щандовете за осигуряване на необходимата безопасна и комфортна дистанция.

Разработените „Вътрешни правила и мерки“ препоръчват присъстващите да не се здрависват, а участниците да регулират човекопотока на щанда си. Допълнителна мярка е и строгият контрол при почистването и достъпността до дезинфекциращи средства.

Обиколка на Екватора за 4 дни и вълнуваща съпътстваща програма

С вкус на шоколад, аромат на кафе и неповторима разходка по Екватора ще ни завладее съпътстващата програма. Шоколадови и кафеени изкушения посрещат тази година ценителите на добрия вкус на  Сетива без граници: Около Екватора за 4 дни. Платформата за събития поставя през тази година изключителен акцент върху кафето и шоколада. През всички изложбени дни в Сетива без граници, в Зала 5, ще сме свидетели на майсторски класове и презентации на различни видове кафе. Ще бъдат изработвани и кафеени зърна от шоколад. Шеф Ради Стамболов ще проведе майсторски клас с Food блогъри за изделия, изработени от шоколад. Със завладяващия си формат, Сетива без граници ще ни помогне да обиколим Екватора само за четири дни.

През всички изложбени дни с уменията си ще ни завладява и вдъхновява Реджеп Бадев, победител в „Hell’s Kitchen“. Известният кулинар ще провежда шоу-кукинг програмата си „Реджи Пица Кълекшън“ в Зала 1.

В съпътстващата програма се открояват и едноименните награди Приз Пак, ежегодно отличаващи иновативния дизайн на опаковки за храни и напитки. Освен това ще бъдем свидетели и на многобройни фирмени презентации и демонстрации.

Допълнителна информация за изложенията, посветени на хранително-вкусовата промишленост МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК И САЛОН НА ВИНОТО, ще откриете на food-exhibitions.bg.