Ръководството и служители на ДФ „Земеделие“ посетиха изложенията от хранително-вкусовата промишленост в Интер Експо Център


Изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция (ДФЗ – РА) Борис Михайлов, зам.-изпълнителният директор с ресори ПРСР и ПМДР Боряна Алексова и зам.-изпълнителният директор с ресори „Селскостопански пазарни механизми“ и „Инвестиционни схеми за подпомагане“ Владимир Атанасов заедно с експерти от Фонда посетиха международните изложения Месомания, Булпек, Светът на млякото, Салон на виното и Интерфууд&Дринк в Интер Експо Център София.
Експерти от дирекции „Договориране“ и „Оторизация“ от ПРСР, отдел „Вино промоционални програми и лицензии“ и „Технически инспекторат“ се запознаха с новостите в производствените процеси и иновативни технологии в производството на продукти от различни сектори на хранително-вкусовата промишленост. Изложители представиха пред тях специализирани машини в областта на млекопреработката и опаковането на продукти. Представители от месния и винарския бранш презентираха пред експертите от ДФ „Земеделие“ своите продукти.
По време на посещението изпълнителният директор на ДФ „Земеделие“ Борис Михайлов разговаря с председателя на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Марияна Кукушева. Тя благодари за предоставената помощ от ДФЗ за участие в изложението. Кукушева разказа пред експертите на Фонда за новите технологии и тънкостите при производството на качествен български хляб.
ДФ „Земеделие“ подкрепя финансово участието на асоциации и сдружения в подобни изложения с цел промотиране на продукцията им и излизане на нови пазари и създаване бизнес партньорства.
По време на изложенията, които продължават до 2 октомври, месопреработватели, млекопреработватели, хлебопроизводители, винопроизводители, биопроизводители, дистрибутори и търговци от България и други страни, представят храни, напитки, суровини и специализирано оборудване и техника.