Русенски университет „Ангел Кънчев“ – катедра „Земеделска техника“


Обучението на студентите се извършва от висококвалифицирани преподаватели по нови учебни планове, съобразени с държавните изисквания и съответстващи на европейските стандарти за обучение по специалностите “Земеделска техника и технологии”, “Аграрно инженерство” и “Растениевъдство” за ОКС “Бакалавър”  и “Магистър”.

Специалност  „Земеделска техника и технологии”

Основната цел на обучението по специалността “Земеделска техника и технологии” е да подготви квалифицирани специалисти, които да могат да работят в частни и кооперативни стопанства и сдружения, като проектанти, конструктори и дистрибутори в машиностроителни фирми за производство и доставка на земеделска техника, в земеделски служби, в експертни комисии и др.

Завършилите специалност “Земеделска техника и технологии”  придобиват професионална квалификация „Машинен ИНЖЕНЕР по Земеделска техника“ за образователната квалификационна степен „БАКАЛАВЪР“.

Специалност „Аграрно инженерство“

Основната цел на обучението по специалността “Аграрно инженерство” е да подготвя специалисти по отделните направления в земеделието, които да съчетават знания и умения за самостоятелна или в колектив работа по отглеждане и прибиране на растениевъдна и животновъдна продукция  от областите растениевъдство, животновъдство, техника.

Завършилите специалност „АГРАРНО ИНЖЕНЕРСТВО“ придобиват  професионална квалификация „АГРАРЕН ИНЖЕНЕР“ за образователната квалификационна степен „БАКАЛАВЪР“.

Специалност „Растениевъдство“

Основната цел на обучението по специалността “Растениевъдство” е да подготвя специалисти агрономи, ръководни и изпълнителски кадри, които да са в състояние успешно да прилагат научните принципи за проучване, анализ, осигуряване и управление на ефективни земеделски производствени единици.

Завършилите специалност „Растениевъдство“ придобиват  професионална квалификация „АГРОНОМ“ за образователната квалификационна степен „БАКАЛАВЪР“.

  • Кандидатстването и записването става онлайн на адрес https://online.uniruse.bg/
  • Информация за приемите за учебната 2020/2021 г. може да бъде намерена на интернет сайта на Университета: ПРИЕМ 2020: https://www.uni-ruse.bg/admission/
  • Катедра «Земеделска техника» https://www.uniruse.bg/departments/ZT Телефон за връзка 0885 497 406
  • Информация за специалностите в Аграрно-индустриалния факултет: ПРИЕМ 2020 – Специалности- Аграрно-индустриален факултет: https://uni-ruse.bg/admission/bachelors/guide/specialities/faculty-of-agricultural-mechanisation
  • РУ „Ангел Кънчев“, ул. „Студентска“ 8, гр. Русе, ПК 7017 Ректорат: (+359) 082 888 465 Унив. канцелария: (+359) 082 888 467 Тел. централа: (+359) 082 888 211 Факс: (+359) 082 845 708 secretary@uni-ruse.bg http://uni-ruse.bg