Русенският университет „Ангел Кънчев“ ще проведе изнесени обучения за 3D сканиране, моделиране и създаване на приложения с виртуална и добавена реалност в две Плевенски гимназии


На 5-ти март 2020 година, представители на Русенски университет „Ангел Кънчев“ ще проведат две изнесени обучения на тема „Технологии за 3D сканиране, моделиране и създаване на приложения с виртуална и добавена реалност“. Домакин на първото събитие ще бъде Професионалната гимназия по механоелектротехника (ПГМЕТ), където занятията ще започнат в 10:00 часа, а второто обучение ще се проведе от 12:00 часа в Професионалната гимназия по електроника и химични технологии (ПГЕХТ), съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение.

Съдържанието на обучението е селектирано и подготвено в унисон с профилите по информационни технологии и информатика за учениците от 11-ти и 12-ти клас. Обучението е аналог на това, което беше проведено на 19-ти февруари 2020 с учители и ученици от Русе и региона и включва същите три взаимосвързани курса – „Технологии за 3D сканиране и принтиране на обекти“, „3D моделиране, рендиране и импортиране на модели в платформи за създаване на компютърни игри“ и „Създаване на приложения с добавена и виртуална реалност“.

Обученията се провеждат в рамките на проект „STEАM EDU4future – STEАM образование за устойчиво бъдеще“, осъществяван по програма „Знание и растеж“ на Фондация Русе – град на свободния дух, с подкрепата на фондация „Еконт“.

Партньор за провеждане на събитията е Национална научна програма „Информационни и комуникационни технологии за единен цифров пазар в науката, образованието и сигурността“ (Национална научна програма „ИКТ в НОС“ Русенски университет), която се изпълнява с финансовата подкрепа на Министерството на образованието и науката.