Продължава успешното сътрудничество между Геосемселект и Аграрен университет – Пловдив


Фирма „Геосемселект“ ООД поздравява Аграрния универститет в Пловдив за 75-годишния му юбилей и пожелава дългогодишен успех и развитие както на местна почва, така и в световен мащаб. Нека селскостопанската наука да продължава да се развива и да привлича повече млади кадри, които да се реализират в тази толкова важна и интересна област. Искрено се надяваме, че въпреки огромните трудности около COVID пандемията, АУ-Пловдив ще намери най-добрия вариант за успешното академично и практическо обучение на своите студенти.

От фирмата искаме да изразим и удовлетворението от съвместната ни дейност, която надграждаме заедно всяка година. По случай 30-годишнината на фирмата, през 2020 на територията на опитното поле на АУ-Пловдив изградихме модерна оранжерия от 240 м2 . Това, което успяхме да реализираме още на първата година е да демонстрираме новите сортове на „Геосемселект“ ООД, да покажем различни методи и технологии на отглеждане в култивационни съоръжения. На съвместното ни тържество, по случай годишнините, гостите на фирмата и на Университета успяха да видят над 20 сорта хибридни домати на Геосемселект, както и 7 хибридни пипера на унгарската фирма Capsico. От тях се откроиха нови сортове домати, сред които и първият селектиран хибрид в България с устойчивост на бронзовост (TSWV). Новите пипери за българския пазар на Capsico показаха своите основни предимства – пълен пакет устойчивости, едрина и вкус на плодовете. Те включват – Октавия (Octavia) F1, Бронко (Bronco) F1, Казар (Khazar) F1, Кахуна (Cahuna) F1 и Криптон (Krypton) F1, които може да се закупят вече от Геосемселект ООД (Geosemselect.com)

Успех на АУ-Пловдив и всички, свързани с Университета и земеделието! Нека бъдем здрави и заедно да се преборим със сегашните и бъдещите трудности!

Геосемселект