Прикачни комбайни за маточина и лавандула


Прикачните комбайни BONINO позволяват бързо и ефективно прибиране на ароматни билки от типа на маточина и лавандула. Машините са универсални и могат да се адаптират към всеки модел на отглеждане, освен това са приспособени да работят както зад трактора, така и в съседен ред.

Системата на отрязване чрез високооборотни дискове осигурява чист срез, без нараняване на стъблото, а плавното регулиране на работната височина, в комбинация с предните хидравлични подбирачи позволява прибиране на реколтата с минимални загуби и замърсяване.

Друго важно предимство е и бързото и ефективно товарене. Подът на приемния бункер е оборудван с верижно-планков транспортьор, което увеличава плътността на прибираната суровина. Добър пример е прибирането на маточина. При геометричен капацитет на най-популярния модел AB 50 TR от 20 m3 се постига максимален капацитет на количество суровина по  Din 11741 от 14 m3, като при желание това може да бъде променено чрез настройки на машината.

Разтоварването на суровината е изключително разнообразно, като позволява адаптирането за всяка нужда и напълно елиминирайки нуждата от намеса на човешка сила. То може да се извършва централно задно, странично задно или дори разтоварване на височина от 300 см или повече, директно в приемен бункер или друго транспортно средство, посредством задна елеваторна система.

Изключително ниската консумирана мощност също повишава ефективността на машината, най-често използваните трактори за агрегатиране са в мощностния диапазон от 30-90 к.с., а за най-големия модел AB 80 TR MI с капацитет от 45 m3 се изискват едва 100 к.с. По този начин се избягва негативното влияние на регулярно преминаване на тежки машини по една и съща следа, предизвикващи сериозно уплътняване и ерозия на почвата.

Прибирането на реколтата с прикачните и самоходни комбайни на BONINO е изключително бързо и лесно, а работната скорост в зависимост от терена, може да  надхвърли и 20 км/час.

По материали на Агромашина Груп