Предлагаме пълно рекламно обслужване


Интервю с Мартин Стоев, управител на Агенция Европа

– Г-н Стоев, каква е ролята и значението на Агенция Европа на специализирания медиен пазар у нас?

– Агенция Европа е създадена с цел да предоставя пълно рекламно обслужване на фирми от сектор „Земеделие” и не само там. Ролята ѝ е да предлага рекламно и ПР обслужване, като се започне от създаването на идеите за реклама до стратегии за популяризиране на нови продукти. Агенцията планира и ръководи от няколко години рекламните стратегии и кампании на едни от най-големите фирми в бранша като Монсанто, Байер, Косад Семанс, БАСФ, Пионер и други, както и изложения в сектора. Освен типичния почерк на рекламна агенция, тя предоставя и разнообразни допълнителни услуги като дизайн и печат на всякакви рекламни материали, билбордове и др.

От голямо значение е и фактът, че Агенция Европа поддържа тесни връзки с най-големите медийни групи в страната като БТВ Медия Груп, Нова Броудкастинг и други.

– Каква е взаимовръзката между Агенция Европа и АГРО ТВ?

– Взаимовръзката между двете дружества не е случайна. Агенция Европа е така нареченият проводник между рекламодатели от сектора и клиенти извън сектора, близки до земеделието, за да може да предоставя пълно рекламно обслужване на фирми, желаещи да имат покритие сред специализираната аудитория от печатна медия до телевизия, каквато е  АГРО ТВ. Работим заедно.

– Кои са най-новите тенденции по отношение на медийното обслужване на фирмите в агросектора?

– Както знаете, в днешно време медийният пазар е изключително динамичен и променящ се постоянно, трендовете са ориентирани към виртуалното пространство, което включва всички видове мобилни и интернет приложения, като маркетингът и рекламата неминуемо следват тези тенденции. За никого не е тайна, че рекламата е важен елемент от успешното пазарно присъствие на всяка една компания. Но както се казва, телевизията си остава царицата на медиите.

Доц. д-р инж. Милка Бобева