Посланикът на Република Азербайджан д-р Наргиз Гурбанова посети Селскостопанска академия


Извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан д-р Наргиз Гурбанова е посетила Селскостопанска академия, където се срещна с ръководството на Академията. Председателят на Селскостопанска академия проф. Васил Николов и посланик Гурбанова са обсъдили възможността за задълбочава на сътрудничество в областта на земеделската наука.

Азербейджан проявява интерес към различни направление в земеделието – обмяна на генетични ресурси в растениевъдството, селекция на растенията, лозарството и винарството. В областта на животновъдството интерес има към породите Симентал и Холщайн и към биволите от породата Българска мурра. Председателят на ССА е запознал накратко посланик Гурбанова с дейността на Академията и е споделил,  че България в лицето на ССА има с какво да бъде полезна на Азербайджан, съобщават от пресцентъра на Академията.

Двамата са се споразумяли, веднага да започне изготвянето на меморандум за сътрудничество между Селскостопанска академия и институцията за селскостопански науки в Азербайджан, както и практически действия по двустранно сътрудничество на конкретни институти на Академията с аналогични от азербайджанска страна.