ПГСС „Бузема” – училище с традиции


Професионалната гимназия по селско стопанство „БУЗЕМА“ е единствена  в София и областта, която извършва прием по специалностите: „Цветарство“, а от тази година „Трайни насаждения” и „Каменоделство” и подготвя кадри за професиите „Техник – озеленител“, „Техник – растениевъд“ и „Каменоделец”. Срокът на обучение и в трите специалности е 5 години. Учениците, избрали да учат в ПГСС „БУЗЕМА“, получават II-ра степен на професионална квалификация за професия „Каменоделец“  и III-та степен на професионална квалификация за професия „Техник – озеленител“ и „Техник – растениевъд“. Също така и категория В, Ткт,, Твк,, Твк-з.

Някогашното Българско училище за земеделски и електрически машини и агрегати е част от историята на българското земеделие и вече седемдесет и девет години е отражение на развитието на селското стопанство в България.

В учебните програми са застъпени новостите на аграрния свят, а добре подготвен екип от специалисти: агрономи, инженери по селскостопанска техника, преподаватели по практика и кормуване, водят теоретичните и практическите занимания. Професионалната гимназия по селско стопанство „БУЗЕМА“, гр. София, предлага общообразователна и езикова подготовка по английски и италиански език. Учебният процес се осъществява от педагози с дългогодишен опит. Ефективно е партньорството с Министерството на земеделието, храните и горите, Министерството на образованието и науката, което дава възможност за участие в редица общи инициативи, включително изложби и състезания на регионално и национално ниво.

Повече информация за приема, обучението и курсовете за допълнителна квалификация можете да намерите на сайта на Професионална гимназия по селско стопанство „БУЗЕМА“.

По материали на ПГСС “БУЗЕМА”