Универсал НВГ – партньор за прецизно земеделие


Американският пионер в технологиите за прецизно земеделие вече има официален вносител за България – „УНИВЕРСАЛ-НВГ“ ООД, гр. Долна Оряховица. На проведената скоро полева демонстрация всички клиенти и присъстващи имаха възможността да се запознаят с продуктите на компанията и да ги изпробват в полеви условия.

Raven Industries Inc. , е американска компания, основана през 1956 г. в град Сиукс Фолс, в щата Южна Дакота, а от 1978 г. насам е създаден и отделът „Приложни технологии в земеделието“. От тогава Raven проектира, въвежда и модифицира различни технически решения на сложните селскостопански задачи. От навигационни терминали до цялостни системи за управление на сеялки и пръскачки, от системи за автоматично управление до безжични технологии за обмен и управление на информацията, Raven е доказан лидер в технологията за прецизно земеделие на световния пазар.

Американската компания предлага революционни нови продукти на земеделци в цял свят. Каква е тяхната цел? Да дадат на земеделските производители контрол. Да предоставят възможност за по-ефективна работа, да намалят производствените им разходи и да увеличат тяхната производителност. Успехът на земеделието винаги е бил в това да увеличиш максимално добивите си, използвайки минимално количество ресурси. С Raven вече можете да подобрите качеството на вашата работа.

Продуктите и системите за прецизно земеделие Raven напълно отговарят на очакванията на фермерите, които знаят предимствата на новите технологии. Те осигуряват цялата необходима информация и предлагат ефективни инструменти за управление, като им дават възможност значително да подобрят рентабилността на своите стопанства. Какво е необходимо? Изберете подходящ продукт или създайте собствена система за прецизно земеделие, която да отговаря на желаните от вас характеристики. Продуктите на Raven са с един нов поглед към бъдещото земеделие, като ви помагат да получите високи добиви с отлично качество, като същевременно намалите разходите си.

НАЧИН НА УСПЕХА

Raven предлага навигационни системи и системи за автоматично управление, които да следват зададената права линия с голяма точност. От терминали с GPS приемници и точност на работа в рамките на 15-20 см, до най-новите автоматизирани системи за управление, използващи RTK сигнали с точност до 2 см, компанията предлага най-широката гама от предлагани инструменти на пазара, с което ви гарантира, че вашият курс, с подкрепата на Raven, ще ви отведе към целта по най-краткия път.

УПРАВЛЕНИЕ НА ВСИЧКИ СИСТЕМИ

Raven предлага широка гама от многофункционални системи, за да покрие всичките ви очаквания. Навигационните системи CR7 и CR12 осигуряват лесно управление и контрол на инвентарите, повишавайки ефективността на почти всички селскостопански операции. Оптимизирайте торенето на полетата си с използването на карти за променливо приложение на торовете. Със системите за автоматично управление, с автоматичното включване и изключване на секциите на вашата пръскачка, при препокриване намалете разходите на препарати за растителна защита.

ИЗПЪЛНЕНИЕ И НАДЕЖДНОСТ, ДОКАЗАНИ ВЪВ ВРЕМЕТО

Системите за контрол на прилаганите продукти на компания Raven, от най-сложните до най-елементарните, се радват на заслужено уважение на световните пазари. Независимо от типа инвентар, компанията предлага много и различни системи за въвеждане на продуктите, които гарантирано ще подобрят ефективността ви.

НАМАЛЕТЕ РАЗХОДИТЕ СИ С ПРАВИЛНО УПРАВЛЕНИЕ НА РЕСУРСИТЕ

Предлаганите от Raven системи за автоматичен контрол на включването и изключването на секциите ACCUBOOM, както и  автоматичния контрол на височината на щангите на пръскачката AUTOBOOM, гарантирано ще подобрят точността в растителната защита и ще намалят вашите разходи от вложените ресурси (включително време, гориво и препарати). Системите за управление на щангите, предоставени от Raven, са съвместими с много други марки производителки на пазара. Това дава възможност дооборудване или цялостни индивидуални технологични решения, според различната потребност и бюджета на всеки клиент.

Slingshot – НОВИ ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА ПО-ДОБРО ЗЕМЕДЕЛИЕ

Чрез използването на GPRS връзка с мобилни мрежи, Slingshot модемът осигурява достъп до иновативна система от много инструменти за управление на информационните данни. Голямо предимство на този модем е възможността техническа дистанционна поддръжка, която непрекъснато следи за изправността на системата, и при наличие на грешка или отклонение, коригира и отстранява проблема, без пряката намеса на оператора в машината.

Повече информация за продуктите на RAVEN, както и за цялостното портфолио на компанията, може да получите от търговският отдел на „Универсал-НВГ“ ООД на тел:0887 105 225 или да посетите сайта www.universal-nvg.bg.

По материали на Универсал-НВГ