Откриване на VII-то Отличие „Принос в механизацията на земеделието” 2020


Във връзка с извънредното положение в страната с разпространение на вируса COVID-19, Седмото отличие „Принос в механизацията на земеделието” се открива дигитално, считано от 1 май 2020 година.

Организатори на Отличието отново са Министерство на земеделие, храните и горите, Селскостопанска академия, Русенски университет „Ангел Кънчев”, Аграрен университет – Пловдив, Научно-техническия съюз по машиностроене и вестник „Земеделска техника”.

Мероприятието се провежда ежегодно от 2014 година. Благодарение на своите 6 издания, Отличието успя да се утвърди като водещо събитие в аграрния сектор. Връчването на отличията, по традиция на 1 декември, се превърна в Празник на механизацията. Благодарим на всички, които подкрепят инициативата и на участниците през годините.

Тази година отново ще бъдат отличени производители и вносители на земеделска техника, както и земеделски производители, внедрили механизирани технологии, осъществени с иновативна техника и получили добри резултати в стопанствата си.

Формулярите за тазгодишното Отличие са: Направление 1 – Български производител на земеделска техника. Има две категории – „Самоходни машини” и „Работни машини” с под категории – за малки, средни и големи стопанства, с направления – полевъдство, овощарство, лозарство, зеленчукопроизводство, животновъдство, смесено производство.

Направление 2 – „Иновации” – участват вносители и търговци на земеделска техника. Има 4 категории – „Енергетични машини”, „Самоходни машини”, „Самоходни прибиращи машини” и „Работни машини”, с под категории – за малки, средни и големи стопанства и с направления – полевъдство, овощарство, лозарство, зеленчукопроизводство, животновъдство, смесено производство.

Направление 3 – Механизация в земеделското производство. Има 3 категории – Малки стопанства, Средни стопанства и Големи стопанства и с направления – полевъдство, овощарство, лозарство, зеленчукопроизводство, животновъдство, смесено производство.

Седмото отличие „Принос в механизацията на земеделието – 2020” е с акцент: „Вестник Земеделска техника става на 30 години”. Неговият надслов е: АГРОЕДИНЕНИЕ – ОБРАЗОВАНИЕ • НАУКА • БИЗНЕС.

Агроединение – Ученици, студенти, научни работници, бизнес – земеделски производители, машиностроители, търговци, целият агроотрасъл да бъде с една обща цел – осъществяване на иновативни технологии с иновативни машини и създаване на ефективно земеделие. Така ще изпълним завета на предците си – с добри машини да правим добро земеделие и да дадем хляб на хората. Това е бъдещето.

От Организационния комитет