Оптиком на Бата Агро – Есен


В навечерието на 25-тата си годишнина Оптиком отново заинтригува своите клиенти, гости  и посетители на международното селскостопанско изложение БАТА АГРО есен 2016. На щанд от 1300 кв. м. Оптиком представи много премиери на агротехника и оптимални комбинации за високопроизводително селско стопанство.

Новите машини JCB бяха официално представени в първия ден на изложението в присъствието на специалния гост на щанда на Оптиком британския посланик Емма Кейт Хопкинс, носител на Ордена на Британската империя.

Дебют направи новият телескопичен товарач JCB Agri ProDualTech VT. JCB революционизира земеделието с модела AGRI Pro с новата DualTech VT (безстепенна трансмисия), първата  и единствена в света 2 в 1 трансмисия, специално разработена за селскостопански телескопични товарачи. Новата технология DualTech VT съкращава времетраенето на работните цикли и икономисва гориво, като постига до 25% по-висока производителност на телескопичните товарачи JCB спрямо техните конкуренти на пазара.

Новият трактор JCB Fastrac 8330, с мощност 350 к. с. изпревари световната си премиера и бе представен официално пред българските земеделски стопани на БАТА АГРО есен 2016.

Британската компания JCB, която е сред най-големите производители на селскостопанска и строителна техника в света, отпразнува наскоро 25-годишнината от началото на производството на първия си трактор от серията Fastrac, заслужила световно признание с иновативните си технически характеристики.

Сред новостите на щанда на Оптиком бяха тракторите Landini от серия 2 (48 к. с.), приемник на Mistral и Landini Active 175 (175 к.  с.). Тракторите Landini привличат традиционно интереса и към гамата универсални трактори от серия 5 и 6, както и специализираните Rex за работа в лозя и овощни градини.

Тракторите McCormick се представят с X7.670 VT Drive, с двигател FPT 195 к. с. и с безстепенна трансмисия VT Drive, конвенционален трактор, който предлага комфорт и висока производителност за фермерите на достъпна цена. Новото поколение на  McCormick са машини с немски трансмисии на ZF, надеждни и доказали се в работа.

Премиера на българския пазар направи модела McCormick X6.440 LS (Load Sensing), с двигател 140 к. с. и хидравлична система „closed-centre” с помпа с регулируем обем, която осигурява дебит от 110+38 л/мин за захранване на всички хидравлични функции за висока ефективност и максимална надеждност.

Пълна гама машини на лидера при прецизните сеялки MONOSEM видяха гостите на Оптиком. След поредица от изпитания и полеви тестове, MONOSEM представя дългоочакваната и завършената вече концепция за сееща секция с електрическо задвижване Monoshox® NG Plus ME, която има премиера на щанда на Оптиком.

От началото на 2016 година френският производител на пръскачки KUHN пусна в производство новата си машина LEXIS, чиято българска премиера бе на есенното изложение БАТА АГРО 2016. Новата пръскачка е с обем на резервоара от 3 000 литра, а размахът на щангите е 18 до 24 метра. Окачването на щангите може да бъде както EQUILIBRA така и по-икономичният вариант, но също така ефективен – TRAPEZIA. Пръскачките се оборудват с бутално-мембрани помпи с дебит 165 или 265 л/мин.

Оптимални комбинации агротехника и професионални решения с атрактивни ценови оферти и условия за лизинг без първоначална вноска предложиха на земеделските производители – овощари, животновъди, лозари и зеленчукопроизводители от Оптиком.

Лизинг с 0% лихва за срок до 36 месеца се предлага за машини JCB, лизингът за трактори McCormick и Landini, както и за прикачен инвентар от портфолиото на Оптиком е без първоначална вноска и срок 2 или 3 години.

По материали на Оптиком