Нови решения за селското стопанство


Водещи компании от 14 държави участват в тазгодишното издание на ЕЕ и ВЕИ, Save the Planet и Smart Cities – изложения за енергийна ефективност, възобновяема енергия, управление на отпадъци и рециклиране, интелигентни градове. Виа Експо организира изявата от 16-ти до 18-ти април в зали 5 и 6 на Интер Експо Център, София.

ЗАЩО ДА ПОСЕТИТЕ? Ще се запознаете с алтернативи за производство и спестяване на енергия – начин за намаляване на разходите и повишаване на конкурентоспособността Ви. Ще научите как да оползотворявате отпадъците и да ги превръщате в икономически ползи. Ще се запознаете с интелигентни и мултифункционални решения, които помагат за по-добро управление на Вашия бизнес и на изразходваните ресурси. Не пропускайте да получите изгодна оферта, да направите нова инвестиция и да намерите надежден доставчик.

Сред продуктовите акценти с приложение в селското стопанство са: качествените системи, които превръщат отпадъците в икономически ефективна, устойчива и чиста електрическа енергия, топлина, пара и компост; Биогаз инсталациите, които разграждат биомасата до 95%; Икономични системи за отопление и вентилация – пелетни камини и котли, климатична техника, термопомпи; пелети. Удобната и екологична алтернатива за отопление на оранжерии е система за контейнерно изпълнение на различни видове инсталации. LED лампите спестяват до 8-10 пъти повече електроенергия. Ще могат да се видят и системите за автономно производство на енергия от слънце и вятър, компостери и компостиращи инсталации, оборудване за производство на пелети, технологии за термично сушене, за нарязване, смилане, сушене и гранулиране на фуражи и биомаса. Ще бъдат представени стелажни и складови системи, бокс палети, европалети, контейнери; BMS системи за сградна автоматизация; системи за индустриална автоматизация, които следят за складови наличности, продажби, поръчки; умни измервателни устойства; електрически триколки за бързо и икономично придвижване в селскостопански райони. Няма да бъде подминато и умното земеделие, изразяващо се в инфраструктура от сензори, която следи параметрите на почвата, въздуха и реколтата. Интелигентно приложение обработва данните и дава решение за повишаване на производителността, без това да има отрицателно въздействие върху околната среда.  Теми в паралелните конференции: Оползотворяване на биооотпадъци от зеленчукопроизводство, лозарство и производство на етерични и растителни масла; Финансиране на проекти; Семинар за енергийно обновяване на сгради; Кръгла маса на тема „Енергийната бедност в България“ и др.

 По материали на Виа Експо