Новият трактор Valtra Т254 Versu SmartTouch е модерен и близък до клиента


Valtra T4 с трансмисия VERSU е първият трактор в света, който е Power Shift трактор и се управлява като безстепенен. Стандартното оборудване осигурява много лесен потребителски интерфейс. Той позволява на водача да настройва и променя параметри на двигателя, трансмисията, хидравликата, Auto Guide навигацията, телеметрията чрез терминала. Интерфейсът е на български език.

Моделът Versu на Valtra революционизира начина, по който се задвижват тракторите с Power Shift трансмисия. Това са единствените Power Shift трактори в света, които се задвижват с джойстик за управление. Забележителната характеристика на T254 Vesru е неговата нова кабина, която е стилна, просторна и шумоизолирана. Радиусът на завиване на трактора е невероятно малък, само 5.25 метра, дори и с челен товарач, преден силоотводен вал или предна навесна система. Клиренсът е 60 см и с 2995 мм междуосие осигуряват стабилност на пътя. Обновената задна навесна система на трактора може да вдигне до 9,5 тона товар, а интегрираната предна навесна система е с капацитет от 5,1 тона. Три различни скорости в пет режима вече могат да бъдат избрани едновременно за силоотводния вал: 1000, 1000E, 540, 540E и наземна скорост на силоотводния вал.

Специално внимание е отделено на лекотата на използване и поддръжка при проектирането на новия трактор. Сервизните интервали са 600 часа, а проверката на маслата на дневна база е лесна, благодарение на нивомерните стъкла за инспекция. Радиаторите и филтрите са лесни за достъп и без инструменти.

Трактор Valtra T254 Versu се захранва от надежден AGCO двигател с обем от 7,4 литра. Емисиите на отработени газове са сведени до минимум от SCR системата, етап 4. Турбото разполага с електронен байпасен клапан, така че двигателят реагира бързо и предлага отлично ускорение, дори и при ниски обороти. В допълнение, функцията Sigma Power, която е стандартна или достъпна за всички модели, увеличава мощността на двигателя с 15 конски сили, докато силоотводният вал е под достатъчно натоварване. Функцията за усилване при транспортна дейност на свой ред осигурява допълнителни 15 конски сили в обхватите C и D.

От март 2018 г. Valtra премина на 100% възобновяемо гориво при зареждане на новите трактори. Valtra стана първият производител за трактори в света, който започва да използва Neste MY Renewable Diesel като стартово гориво за всички нови трактори. В резултат на това около 700 000 литра природно дизелово гориво ще бъдат заменени годишно със 100% възобновяеми горива.

VALTRA T254 Versu със SmartTouch подлакътник и терминал за управление спечели световнопризнатите награди “Трактор на годината 2018“, „Машина на годината 2018“ и „Най-добър дизайн за 2018“ на изложението АГРИТЕХНИКА 2017 в Хановер. Изборът бе направен от 23 независими журналисти, представляващи 24 европейски селскостопански списания. „Трактор на годината“ е една от най-престижните награди за индустрия, признание за иновация, технология и представяне.

Valtra Т254 Versu e достъпен за покупка и лесен за поддръжка. Той има ниски експлоатационни разходи.

Защото добре се знае, че когато искате работата да бъде свършена – вземете Valtra – Вашата работеща машина!

По материали на Златекс