Многофункционален почвообработващ агрегат KUHN PERFORMER


Почвообработващият агрегат PERFORMER на KUHN изпъква със своите многофункционалност, надеждност и ефективност. Той лесно се адаптира спрямо различните почвообработки, благодарение на различните си работни органи, така че може да се използва както за дълбока оран веднага след жътва, така и само за разрохкване или за раздробяване на почвения слой с едно минаване.

За дълбочинна обработка на полето се използват всичките му работни органи и само с едно минаване се извършват четири различни операции. Двата реда дискове отпред (с диаметър 510 мм) интензивно нарязват растителните остатъци. Шилата, разположени на четири реда, осигуряват смесването с почвата на дълбочина до 35 см, подравняващите дискове заравняват почвения профил, а ролерът (HD-Liner с диаметър 700 мм и тегло 225 кг/м) завършва целия процес, уплътнявайки почвата. Почвената влага се задържа, благодарение на V-образната форма на профила след уплътняването.

Вече споменахме, че почвообработващият агрегат PERFORMER на KUHN е многофункционална машина и това се дължи на възможността инвентарът да работи с всяка една от работните секции поотделно. Може да се използва само дисковата секция (като тип KUHN Optimer) или само шилата (като тип KUHN Cultimer). Разбира се, могат се използват и в комбинация, в зависимост от предпочитанията.

По материали на Мегатрон