Международни хранителни изложения в Интер Експо Център


От 4 до 7 ноември за поредна година ще се проведат международните хранителни бизнес изложения Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното.
Последното издание даде възможност посетителите да се запознаят с продукти и услуги на повече от 550 компании изложители. През тази година за безопасното провеждане в условията на COVID-19 стриктно ще се следи спазването на изискванията на здравните власти. В Интер Експо Център са разработени и допълнителни вътрешни правила, осигуряващи висока степен на сигурност.
В резултат на положените през последните месеци усилия, изложенията ще се разгърнат в четири зали. Щандове ще разположат над 200 изложители, а представените брандове ще надхвърлят 500 – български месопреработватели, хлебопроизводители, млекопреработватели, винопроизводители, биопроизводители. Участие са потвърдили компании от различни области на хранително-вкусовата индустрия. В Месомания, Светът на млякото, Булпек, Интерфуд & Дринк и Салон на виното ще вземе участие и Департаментът по земеделие към посолството на САЩ в София. А в специално обособената БИО ЗОНА ще бъдат разположени сертифицирани био продукти.
Дебют в рамките на Интерфуд & Дринк и Салон на виното направи платформата за събития „Сетива без граници“. След като през миналата година посрещна посетителите с над 5 тона шоколад, сега „Сетива без граници“ поставя специален акцент върху шоколада и кафето и изключителното им влияние върху съвременния човек.
За ценителите на вина и сирена ще бъдат организирани специални майсторски класове. Баристите ще ни запознаят с ролята и значението на напитките с кафе. Вниманието ще приковават вдъхновяващи шоколадови и кафеени изкушения.
Като част от съпътстващата програма ще се проведе Дискусия на млекопреработвателния бранш. На нея специалистите ще дискутират новите промени в нормативната база, както и тенденциите и възможностите за развитие на бранша. Предстоят многобройните семинари, презентации, демонстрации, работни срещи и дегустации.
И тази година специализираните изложения дават ясна заявка да съберат на едно място професионалистите и водещите компании, помагайки им да обменят опит и знания за новите тенденции в хранителната индустрия.
По материали на Интер Експо Център