Международна селскостопанска изложба Агра


Събитието ще се проведе от 19 до 23 февруари в Пловдив. То се утвърди като най-голямото икономическо събитие за агробизнеса в Югоизточна Европа и привлича водещи производители и търговци, които представят своите продукти и услуги, а за специалистите от сектора е интересно с иновациите на световно ниво. Изложбата е предпочитана от фермерите заради възможността да се информират за нови продукти и услуги, да закупят техника и инвентар, да обменят идеи и опит.

Акцент на Международната селскостопанска изложба „Агра 2020“ ще бъде животновъдството. За първи път ще бъдат показани бикове от десетте най-популярни месодайни породи в света. По традиция и научни институти ще представят  нови разработки, подобряващи съществуващите породи говеда, овце и кози. 29-ото издание на Международната селскостопанска изложба ще покаже и новости в областта на растениевъдството. Една от тях е фермата за микрорастения, които са подходящи за отглеждане и в градска среда. Ще се представят последно поколение иновации за класическите ферми, в които все по-голямо приложение намира дигитализацията. Ще се демонстрират модерни технологии, техника и инвентар за всички сектори на селското стопанство. Фермерите ще намерят сортови семена, посадъчен материал, торове и препарати за растителна защита, специализирани услуги. Селскостопанската академия ще представи своите нови научни постижения с практическа насоченост.
Очакват се над 40 000 посетители от България и Европа да разгледат шестото издание на мегафорума за агробизнес, вино, храни и оборудване. Той включва още три престижни изложби: „Винария“ – за лозарство и винарство, „Фудтех“ – за хранителната индустрия, и „Вкусове от Италия“.

ЗТ