Машини Kuhn в България


(Продължава)

Миналата година фирма Мегатрон сформира отделен търговски и сервизен екип, които се грижат за продажбите и обслужването само на машини KUHN. Колегите са разпределени в четири основни региона в страната, като целта е да можем да обръщаме по-голямо внимание на клиентите работещи с KUHN. Знаете, че по време на жътва започва и почвообработването преди сеитбената кампания. Ако се повреди някоя почвообработваща машина и в същото време има аварирал комбайн в полето, Мегатрон ще изпрати два екипа – един за самоходната техника и един за инвентара. Целта е проблемите да бъдат отстранени бързо и адекватно и принудителният престой на машините да е сведен до минимум.

Освен това търговският и сервизният екипи преминават по няколко обучения всяка година, така че специалистите ни да са добре подготвени за всякакви ситуации. Обученията са за различни машини – торачки, есенни и пролетни сеялки, почвообработващи машини и др. и се провеждат както в заводите на KUHN във Франция, така и на местна почва. Скоро имахме вътрешно обучение, а в края на март ни предстои такова в завода на KUHN за почвообработваща техника. То изцяло ще премине на полето и ще включва дефектация, настройка и оптимизация на машини, което доста се пренебрегва, но е много важно. Необходимо е да се знае коя машина е най-подходяща за нуждите на клиента. Не е важно просто да се продаде една машина, а точно определената, която ще върши конкретна работа.

За настоящия сезон най-актуални са предсеитбените култиватори, тороразпръскващите машини и пролетните сеялки.

Вече започнахме да правим индивидуални демонстрации с предсеитбените култиватори, за да се види как се справят при оптимални условия. Целта е да покажем директно след оран как се надробяват буците и се подготвя почвата за сеитба. Машините, с които правим демонстрации сега са Prolander и Optimer+.

KUHN_Prolander

PROLANDER е почвообработващ култиватор за множество приложения. От предсеитбена подготовка на полето до плитка стърнищна обработка, той предоставя изключително качество на работа чрез своите 5 реда вибриращи шила.

 

Mодел PROLANDER 6000 PROLANDER 7500
Транспортна ширина 6,00 м 7,50 м
Изискуема мощност (KW/к.с.) 146/ 200 183/ 250
Брой работни органи на 5 реда 39 49

Стърнищният култиватор с независими дискове OPTIMER+ е идеална машина за обработка на стърнища с висока скорост. Подготвя предсеитбеното легло, нарязва и миксира растителните остатъци и предотвратява изпаряването на вода от почвата. OPTIMER+ може да достигне внушителни резултати в обработката на почвата, благодарение на уникалния си дизайн, който осигурява неизчерпаема издръжливост. Различните видове ролери са съобразени да работят в различни почвени условия. Освен това благодарение на големия им диаметър, енергоемкостта на машините е по-малка. Машината се предлага в три серии – Optimer+103; Optimer+1003; Optimer XL 100-1000. Първата и трета серия се предлага в по два варианта: навесен, закрепен неподвижно и навесен сгъваем; навесен закрепен неподвижно и полу-навесен. Втората серия е в един вариант – полу-навесен. Машината e с работна широчина от 3 до 7,5 м, транспортна широчина до 4 м и маса от 1715 до 5885 кг., в зависимост от модела.

Тороразпръскащите машини KUHN AXIS предоставят модерен начин на торене чрез компютърна система за определяне и поддържане на нормата. Тази система гарантира, че зададената норма на прилагане няма да се промени, независимо от скоростта, с която се движи трактора, а влагането на тора се извършва със завидна прецизност. Предлагат се 6 модела с възможност за разпръскване на тора в обхват от 10 до 50 м., в зависимост от модела, и тегло от 200 до 780 кг. Има голям избор от опции за всеки един модел – различни обеми на бункера, допълнителни екстри като покривало, стълба за лесен достъп, калници, светлини и др. Четири от моделите са с механично задвижване, а два с хидравлично.

От пролетните сеялки на KUHN предлагаме моделите MAXIMA и PLANTER. Внимателно изработеният дизайн прави тези сеялки изключително многофункционални. Тяхната здравина, високата им надеждност и прецизност на засяване са основните им предимства. Към двата модела има и голям избор от допълнителни аксесоари като микро-гранулатори, торовнасящо оборудване, допълнителни органи преди изсяващите апарати и голямо разнообразие от варианти за притъпкващи колела след изсяващите апарати и още много други опции. Благодарение на всичко това и различните видове конструкции (може да бъдат с цяла греда, с телескопична греда и рама с хидравлично падащи рамена) сеялките са подходящи за всякакви условия на работа. Имат работна широчина от 2,5 м до 9 м при възможно междуредие 37,5- 80 см; 45-80 см и 20-80см.

KUHN_Seialka_Maxima

Земеделските стопани могат да разчитат на машините KUHN в България и на добре подготвените специалисти на Мегатрон, които се грижат за поддръжката.

Иван Гарибски, продуктов специалист в Мегатрон ЕАД