Марката MASSEY FERGUSON – високо качество и модерни решения


Всички машини от всички сегменти на производството на MASSEY FERGUSON са се доказали със своята надеждност, сигурност и здравина.

Зелената линия на MASSEY FERGUSON е в пълния си блясък с всички машини, необходими на съвременния животновъд. Предлагат се всички видове балопреси, косачки, сеносъбирачи, сенообръщачи за стопанства с различен мащаб – от най-малкитe до най-големите.

Гамата на балопресите е представена от всички видове машини, познати на пазара.

MASSEY FERGUSON за малки квадратни бали е представен от модела MF1840. Машината е с централно захранване, висока скорост на буталото, голяма широчина и капацитет на подбирача, голяма инерция на маховика, голям капацитет на оформящата камера. Освен това е с опростен дизайн и дължината се настройва лесно. Има устойчив връзващ механизъм с обдухване, добро разпределение на теглото, тясна транспортна широчина и висок просвет.

Балопресите за големи правоъгълни бали са 7 модела, които обхващат 5 различни размера на балите:

MF 2240, MF 2250, MF 2260, MF 2270, MF 2270XD, MF 2290, MF 2370UHD. Най-малкият размер може да бъде 80х70 см, а най-големият 120х130 см и максимална дължина 274 см. Имаме три конфигурации на захранващия механизъм: „Подбирач“, „ProCut Cutter“ –  за клиенти искащи да насичат, за хранене на животни, био материал и „Packer Cutter“ – комбинация между двете системи с висок капацитет на балата и ниска консумация на мощност. Задвижването е с много устойчива дълготрайна верига Diamond с автоматична система за смазване, а тегличът е напълно регулируем спрямо височината на теглича на трактора.

Компенсацията на карданния вал е до 80º е с регулиране височината на ВОМ-а. Маховикът е високоинерционен. Буталото е устойчиво и самопочистващо се.

Моделите за ролонни балопреси са с фиксирана камера MF RB 3130 и променлива камера MF RB 4160/4180. Могат да се предложат и във версията Protec – с фабрично вграден модул за фолиране на балите. Машините се предлагат с „Подбирач“ или “Xtracut” система за нарязване на материала с няколко опции на нарязване.

Балопресите с фискирана камера са надеждна и висококачествена машина за производство на сено или слама с висока плътност. Широкото 2,00 м или 2,25 м захващане и роторът за опаковането осигуряват оптимален капацитет при най-претенциозните култури. Балиращата камера с размери 1,5 см с 18 барабана PowerGrip и механична ключалка на задната врата осигурява постоянна форма и плътност на балата.

Режещото устройство Xtracut разполага с опции от 13, 17 или 25 ножа, които гарантират последователно рязане. Избираемите банки за ножове на Xtracut 17 и 25 осигуряват постоянна ефективност и различни настройки за рязане. Увеличените диаметри на валовете и тежко натоварените смазочни лагери в балиращата камера могат да издържат на върхови натоварвания. Системата за управление E-Link разполага с редица балиращи функции, активирани от кабината, за повишено удобство и лекота на използване за оператора.

Балопресите с променлива камера Massey Ferguson RB 4160V и RB 4180V произвеждат бали от 0,9 м до 1,60 м или съответно 1.80 м в диаметър. С Подбирач от 2.00 м, 2.25 м или 2.40 м предлагат по-висока скорост, намалена поддръжка и много по-тиха работа в полето. Нарязващите ротори могат да бъдат с 13, 17 или 25 ножа. Четири безшевни, двуслойни ремъци осигуряват гладкост при работата и изключителен експлоатационен живот. Системата за постоянно налягане (CPS) комбинира пружинно и хидравлично действие и осигурява постоянно налягане по време на образуването на бала, в зависимост от избрания диаметър на балата.

Системата Protec комбинира всички предимства на нашите балопреси с допълнително вградено, специално проектирано устройство за опаковане за бързо, непрекъснато пресоване и опаковане в движение. Балите се защитават незабавно от променливо време и се запазва качеството на фуража. Комбинирането на балиране и опаковане също така намалява изискванията по отношение на трактора и труда в натоварен сезон за силаж, освобождавайки оператора от необходимостта да подрежда или транспортира бали или да започне събирането на реколтата в друго поле.

По материали на Варекс