Лющачен агрегат за слънчоглед


От 19 до 23 февруари, на Агра 2020 в Пловдив, ELICA представи новата визия на системата за белене на слънчоглед. Българският производител на инсталации за белене на слънчоглед и почистване на семена и зърно за поредна година беше участник на най-голямото селскостопанско изложение в България.

Elika_sn 1

Линиите за белене са приложими както за слънчоглед за маслобойни, така и за хранително-вкусовата промишленост. Снабдени са с компактна система, осигуряваща висок капацитет – до 180 тона на ден. Патентованата технология, разработена от инженерния екип на ELICA, е с усъвършенствана конструкция. По-голямата повърхност увеличава капацитета на белене, което намалявана скоростта на обработката. Равномерното разпределяне на входящия материал по цялата си ширина се постига чрез опцията за регулиране на скоростта на захранващото устройство. Благодарение на патентования лющачен агрегат се постига високо качество на финалния продукт без необходимост от повтаряне на цикъла, с малки количества остатъчни люспи – само 6-12% и само 1,2% масло в люспите. Лющачът има вграден магнитен сепаратор, който улавя феритните частици от потока материал. Износоустойчивите части на машината увеличават десетократно нейния живот. Процесът се контролира дистанционно чрез компютърна система, което позволява на оператора на машината да създава, съхранява, организира и използва фиксирани настройки. Освен това, за да се спести място и енергия, както и да се подобри крайният продукт и условията на работа, се използва аспирация със затворен цикъл ELICA ABZ.

Постоянните иновации и бързото развитие през годините утвърждават ELICA като предпочитан партньор на български и международни компании действащи на пет континента. Постиженията на компанията се основават на продължителната работа с индивидуални преработвателни линии, разположени непосредствено до собствена производствена база.

По материали на Елика Елеватор