Комбайн IDEAL – идеален за жътва


На 05.09.2017 г. в Бреганце, Италия,  световният производител и дистрибутор на селскостопанска техника AGCO представи своя нов топ зърнокомбайн – тип Роторен – модел IDEAL. Развитието на комбайна IDEAL е значителна стъпка за непрекъснатото разширяване на предлаганите продукти на AGCO в глобален план и за укрепване на позицията на компанията като водещ производител на земеделски продукти в цял свят.

IDEAL

С IDEAL MASSEY FERGUSON поставя нови стандарти по отношение на производителността, чистотата на зърното и нарязването на сламата, надеждността, способността на машината автономно да управлява процесите посредством уникална сензорна технология. Комбайнът MASSEY FERGUSON Ideal ще се предлага в три модела с мощност от 451, 538 и 647 к.с. В комбайните от клас 8 и 9 двигателите са MAN, а MASSEY FERGUSON Ideal от клас 7 е с двигател AGCO Power. Новост са вършачната и сепарираща система Helix. Тя включва най-дългият ротор на пазара с дължина 4,84 м и диаметър 600 мм. Комбайните IDEAL 8 и 9 работят с двойна роторна система, а IDEAL 7 е с един ротор. Комбайните притежават най-големия бункер за зърно, който има капацитет от 17 100 литра (с 18% повече от сегашните високоефективни комбайни). IDEAL се отличава с най-високата скорост на разтоварване – 210 литра/секунда (32% по-бърз от всичко досега). За равномерно разтоварване в ремаркетата, MASSEY FERGUSON Ideal има нов ScrollSwing контрол. Шасито на комбайна е само 1,40 м и предлага повече пространство и за най-широките гуми и вериги. Това позволява MASSEY FERGUSON Ideal да запази максимална външна ширина под 3.30 м и 3.50 м: при Ideal 9 с 26-цолово верижно задвижване външната ширина е под 3,30 м, а отпечатъкът е 2,55 кв. м за минимално уплътняване на почвата. Друго ново откритие при MASSEY FERGUSON Ideal е автоматичното свързване на хедера посредством система AutoDock. Предлага и подходящ за новите комбайни хедер: РowerFlow с максимална работна ширина 12,20 м. Специално е разработена новата система Idealharvest. Тя позволява визуализация на натоварването на вършачната и почистваща система в реално време посредством акустични сензори (MADS). Новата кабина Vision предлага много място, изключителна видимост, както и добре познатите за MASSEY FERGUSON леснота и качество на управление.

IDEAL

Комбайнът IDEAL ще дебютира на изложението Агритехника през ноември 2017 г. Той ще бъде пуснат на различните пазари през 2018 година. Ще се предлага в 3 различни модела, 7, 8 и 9 и ще бъде на разположение с гуми или верижно, а също и във версия ParaLevel.

Официален вносител на марката MASSEY FERGUSON за България е фирма ВАРЕКС ООД – дългогодишен партньор и дистрибутор на корпорацията AGCO. ВАРЕКС има традиции в предлагането на зърноприбираща техника на пазара у нас, като неслучайно бе определен за най-успешния дилър на комбайни, съчетал в портфейла си през годините марките CHALLENGER, LAVERDA и MASSEY FERGUSON.

MASSEY FERGUSON IDEAL предлага динамика, ефективност, производителност и мощ.  Просто IDEAL-ен за жътва!

Основни характеристики на  MASSEY FERGUSON IDEAL:

MF IDEAL 7              MF IDEAL 8              MF IDEAL 9

 

Брой ротори                                   единичен                 двоен            двоен

Кабина                                             Vision                        Vision                        Vision

Бункери (litres)                               12,500                       12,500/17,100          12,500/17,100

Разтоварване (l/sec)                     140/210                     140/210                     140/210

Maксимална мощност (hp)                     451                             538                             647

 

По материали на ВАРЕКС ООД