Комбайни Fendt серия Е за малки и средни стопанства


За малките и средни стопанства Fendt доразви и оптимизира комбайните 5185 Е и 5225 Е, за да предложи надеждни и производителни машини, които отговарят на постоянно нарастващите нужди и изисквания по време на жътва. С комбайните от серия Е на FENDT земеделските стопани получават ефективна, надеждна и лесна за работа технология, която ще гарантира висока производителност и сигурност през сезона на жътвата. „Малките“ комбайни от серия Е впечатляват с нагледно и ясно структурирано управление, техника и мощност. Компоненти като вършачна система и сламотръси осигуряват изключително качество на вършеене и сигурност на приложение.

Хедери FreeFlow

Хедери FreeFlow

В зависимост от нуждите и големината на полетата комбайните от серия Е могат да се оборудват с хедери с размер от 4,80 до 7,60 метра. Те имат голям приемен шнек, ножова система Schumacher и хидравлично задвижване на мотовилото, които осигуряват сигурна и чиста работа.

вършачен барабан

Независимо дали жънете пшеница, рапица или царевица големият вършачен барабан в комбинация с контра извършват интензивно, равномерно и щадящо вършеене и сепариране. Благодарение на контрата с една от най-големите площи в своя клас новото поколение комбайни 5225 Е овършават значителна количествена маса за кратко време. За бързото и лесно преоборудване между различните жътви комбайнът може да се оборудва със секционна контра.

Fendt 5225 E притежава една от най-големите площи на ситата – затова и гарантира максимален капацитет на почистване. Секционната почистваща система, със своите високи делители на долното и горно сито, разпределя сместа от зърно и плява равномерно по цялата площ, дори и при наклонени терени. В комбинация с целевото насочване на въздушния поток в индивидуални секции за почистване машината може да работи на максимален капацитет.

Fendt серия Е

За да се използват оптималните възможности на машината, е от значение и работното място на механизатора. Новата комфортна кабина на FENDT предлага голямо пространство, оптимална видимост към хедера, стърнището и страничните части на машината. Седалката с въздушно окачване предлага максимален комфорт. Благодарение на регулируемата кормилна конзола механизаторът заема най-удобното за него място. 5225 E разполага с климатик, а елементите за управление са разположени ергономично. Механизаторът държи всичко в ръка посредством новия мултифункционален лост.

Комбайните от серия E на Fendt са солидни, надеждни и ефективни, те гарантират висока производителност, когато е необходима най-много. По време на жътвата е изключително важно да имате верен партньор, на когото да разчитате. Ние ще направим всичко тя да върви без прекъсване – ще реагираме бързо с части на склад и със сервизна помощ всеки ден по време на жътвата. Възползвайте се и вземете Вашия Fendt 5225 E или 5185 E за сезон 2017.

По материали на Златекс