Качствени български торове за по-здрави растения


С производство на биотор ЛУМБРИКАЛ се занимаваме от 2001 г., а от началото на 2011 г. и с производство на ЛУМБРЕКС – органичен течен тор.

Биотор ЛУМБРИКАЛ

1
ЛУМБРИКАЛ е възможно най-пълноценният продукт за получаване на здрава и чиста почва. Той е уникален по съдържание на биологично активни субстанции от групата на растителните регулатори. Съдържа милиарди полезни микроорганизми, както и всички необходими за растенията макро и микро хранителни елементи във високи концентрации. Притежава бектерицидни свойства и създава в почвата условия, затрудняващи развитието на болести. ЛУМБРИКАЛ осигурява добър „старт“ на растенията при засаждане на трайни насаждения и като компонент в смесите за разсад. Осигурява развитието на здрава и по-мощна коренова система, което дава възможност за по-добри резултати в бъдеще. Биоторът намалява необходимостта от поливане и времето за развитие на разсада. При трайните насаждения съкращава времето до първото плододаване. Повишава устойчивостта на растенията към стрес и патогени и е отличен тор за производство на екологично чиста селскостопанска продукция.

ЛУМБРЕКС – органичен течен тор

2
В разтворен вид ЛУМБРЕКС най-важните концентрирани хранителни компоненти на биотора – хуминови киселини, фулвокиселини и всички необходими за растенията макро и микроелементи. Прилага се както като почвен тор по време на вегетация, така и като листен тор. ЛУМБРЕКС е изключително ефективен при третиране на семена – повишава кълняемата енергия и дружното поникване на семената. Ускорява покълването и жизнеността на кълна и помага за формирането на здрава коренова система. Потиска заболяванията, топлинния стрес и уврежданията от измръзване и подобрява растежа и размножаването на почвените микроорганизми. Улеснява усвояването на хранителните елементи от растенията и повишава влагозадържащата способност на почвата. ЛУМБРЕКС води до значително повишаване на добивите при всички култури, подобряване на вкусовите и ароматни качества при плодовете и зеленчуците, удължаване срока на съхранение. Увеличава и яркостта и наситеността на цветовете при цветя, декоративни храсти и други. ЛУМБРЕКС намалява нуждата от химични торове и препарати.

По материали на „Богая“ ЕООД