Какво ново при Оптиком?


Интервю с инж. Димитър Петров, търговски директор в Оптиком

– Как започна Оптиком 2018 г.?

– Започнахме годината с много добри резултати в продажбите и заедно с това активно работихме за квалификацията на търговския и сервизен екип на компанията. Домакинствахме международно обучение за гаранционно обслужване и сервиз на комбайни Rostselmash с участници от Румъния и Сърбия. Подкрепихме и финализирахме успешно образователния проект на руския концерн за обновяване на учебни кабинети в българските висши училища – заедно открихме изцяло реновиран с нови мебели и оборудване от Rostselmash кабинет за подготовка на студенти в Аграрен университет, Пловдив. Подкрепата ни за образованието продължи и с участието ни в програмата за ученически стажове – наскоро приехме двама дванадесетокласници от ПГАТ „Ц. Церковски“ в Павликени на стаж в търговско-сервизния ни център в града.
Участвахме в ежегодната среща на дилърите на руския бранд от Европа в Германия, а търговците ни посетиха европейския център на Ростселмаш в Унгария за продуктово обучение за зърнокомбайните. Последва и пътуване до централата на италианския ни партньор Argo Tractors, където екипът ни се запозна на място с последните новости при тракторите Landiniи McCormick. Среща и обучение проведохме и с партньорите ни от Monosem, които ни запознаха с най-новите си разработки при прецизните сеялки. Увеличихме, обновихме и ребрандирахме автомобилния си парк, за да бъдат нашите сервизни и търговски екипи по-разпознаваеми. За удобство на клиентите удължихме работното време на централния ни склад и магазин за резервни части в Стара Загора, който вече ще работи и в събота, а в неделните дни ще осигуряваме дежурства в натоварените периоди.

– На какво ще акцентирате на Бата Агро?

– Фокусът на щанда на Оптиком ще бъдат зърнокомбайните Rostselmash, които от началото на есента на 2017 са „под покрива“ на компанията и имат отличен прием на пазара. Първите продажби за сезона са вече факт,особено успешна се оказва формулата за продажби на лизинг с 0% лихва и изплащане за 60 месеца, разработена съвместно от Rostselmash Finance и Оптиком, която позволява на българските зърнопроизводители да се сдобият с високопроизводителни, високотехнологични, надеждни и достъпни комбайни. На изложението ще представим сламотръсните VECTOR 425, ACROS 595, RSM 161 и роторният TORUM 765.

Гамата селскостопански машини на JCB ще представим начело с флагмана –         телескопичните товарачи. Очакваме специалния юбилеен експонат JCB 541-70 Agri Pro, единствен за България и произведен в чест на 40-годишнината от началото на телескопичните товарачи JCB, превърнали се в икона и №1 по продажби в света и в България.  На щанда ни ще грее и уникалният трактор JCB Fastrac8330 с несравним комфорт и параметри за максимална производителност.
Подготвили сме няколко премиери при тракторите Landini и McCormick, както и при инвентара. Очакваме интерес към универсалната сеялка SKY Easy Drill, която в зависимост от нуждите и предпочитанията може да работи като конвенционална, полудиректна или директна, при това с всякакъв вид и размер семена и с висока работна скорост над 20 км/ч. Ще имаме специално лизингово предложение за почитателите на прецизното земеделие от Monosem, Sulky и Kuhn, което ще разкрием на изложението.

– Какво друго подготвяте за тази година?

– Продължаваме традиционните срещи с наши клиенти и партньори, на 16 май вечерта предстои да се съберем отново в Стара Загора под мотото „Оптиком и приятели“. В края на май предстои официално посещение в заводите на концерна Rostselmash в Ростов на Дон за българските клиенти, а есента с клиенти ще посетим и JCB. Планираме и полеви демонстрации в различни региони на страната през лятото.

Петя Ноева