Интерагри България на Бата Агро


Интервю с г-н Даниел Минев, изп. директор на Интерагри България 

– Инж. Минев, как оценявате състоянието на българския земеделски пазар?

– Пазарът на техника тази година до момента не се различава значително от този през 2017-та. Като цяло търсенето на техника е под нормалните за пазара нива. Очакванията ми са през 2018-та да се отбележи лек ръст в продажбите на земеделски машини. Инвестициите в нова високопроизводителна техника са основен движещ елемент за сектора и помагат на земеделците да намалят разходите си и да увеличат производителността си, за да останат печеливши. Модерно земеделие може да се прави само с модерна техника.

– На какво ще акцентирате на Бата Агро?

– ИНТЕРАГРИ България по традиция в рамките на изложението представя най-новото от света на NEW HOLLAND и останалите партньори, с които работи. И тази година земеделците ще могат да видят премиери на най-новите модели трактори и комбайни NEW HOLLAND, както и последните новости от почвообработващата техника на GREGOIRE BESSON, изключително прецизните сеялки KINZE, пръскачките AGROJET и други новости в прикачната техника. Акцент ще бъдат и фабричните системи за прецизно земеделие предлагани с новите машини NEW HOLLAND. Подготвили сме много новости за земеделците и очакваме да предизвикаме техния интерес.

– С какви машини ще се включите в Отличие 2018?

– В юбилейното издание на Отличието ще участваме във всички категории. Разбира се, не искам да обявявам тук кои точно ще са кандидатите, но определено има какво да покажем на оценяващите по отношение на предлаганата от нас техника.

Доц. д-р инж. Милка Бобева