Иновации при големите трактори на FENDT


Откакто за първи път бе показан в замъка Нойшванщайн през 2014 г., Fendt 1000 Vario впечатлява  земеделците по целия свят. Малко над половината от продадените машини се използват извън Европа. Около 2000 машини от тази серия вече са доставени в 40 различни страни, от които около 300 са за клиенти в Германия.

Повече безопасност – огледала, осветление и аварийни светлини

За повече безопасност и комфорт при работа, Fendt предлага като възможност електрически регулируеми комфортни огледала за обратно виждане. Телескопичните огледала дават на шофьорите особено добър изглед дори с голям прикачен инвентар, в тесни пространства или в трудни ситуации на завиване. Позиционните светлини също са прикрепени към корпуса на огледалото за по-добро разпознаване в движението по пътищата. За безпроблемна работа и комфорт при всякакви метеорологични условия, огледалата се подгряват и могат лесно да се управляват чрез терминала. Изпълнено е европейското законодателство за създаване на по-голяма видимост за всички участници в движението с допълнителни светлоотражатели, сигнални светлини за внимание и предупредителни знаци за широк товар.

За защита от кражба на машината или гориво и неоторизиран достъп до двигателя, като опция има кодиран ключ за вратата, запалването, капака на двигателя и дизеловия резервоар.
Подобрен звук – нов информационно-развлекателен пакет

Fendt 1000 Vario се предлага с допълнителен инфотейнмънт пакет и 4.1 озвучителна система, включваща субуфери. Инфотейнмънт пакетът включва висококачествена hands-free система за говорене с 8 микрофона, инсталирани в покрива. Специалната подредба на микрофоните осигурява най-доброто качество на звука от всяка работна позиция. За улеснение системата може да се контролира от терминала. Приема двата AM/FM, както и цифрови канали и възпроизвежда от външни аудио източници чрез Bluetooth, USB или AUX. Две антени са поставени на 90° в прозорците на кабината, което осигурява гладко приемане.

Третиране на изгорелите газове

Fendt 1000 Vario се предлага в различни региони с различни регулации за изгорелите газове. Той отговаря на европейския стандарт за емисии, Ниво V, като същевременно отговаря на всички други стандарти за емисии, действащи на друго място.

Нов джойстик с повече опции

Fendt 900 Vario MT сега се предлага с джойстик и 10.4-инчов терминал. Той разширява експлоатационните възможности на Fendt 900 Vario MT, така че можете да програмирате последователности на задачи в обръщателната бразда. Също така има две нови опции за управление на хидравлични клапани, предлагащи допълнителни хидравлични функции. Новият джойстик ви позволява сами да контролирате настройките на круиз контрола и скоростта, което улеснява управлението на машината.

Fendt 900 Vario MT отговаря на европейския стандарт за емисии, Ниво V.

За повече информация посетете офисите на търговския представител за България – Златекс ООД, както и на адрес www.zlatex.com.

По материали на Златекс