Изпращаме трудна, но благодатна година


Интервю с г-н Вукодинов, собственик на “Вуки” ООД

– Господин Вукодинов, представете фирма “Вуки” ООД.

– “Вуки” ООД е наследник на ЕТ Вуки-Ангел Вукодинов, създадена през 1990 год. с основен предмет на дейност търговия със земеделска техника и резервни части за такава техника, както и  земеделско производство. В началото бяхме само търговци  на китайска и руска техника, но постепенно увеличихме земеделското си производство и сега то е доминиращо. В момента предлагаме резервни части за много марки земеделски машини, като сме лидери в продажбата на  някои специфични гуми, части за първите ни “любови” китайските и руските трактори, както и на резервни части за почти всички европейски марки плугове, култиватори, дискови брани и др. Официални представители сме на “ДОНГФЕНГ”, Китай, “Оргатоп”, Германия и други.

– Как се развива компанията през годините и на какво дължи успеха си вече 30 години?

– Благодарение  на съдбата и  на семействата на фамилните ми съдружници, както и на целия ни колектив вече 30 години вървим напред. В основата на всичко е честността ни, трудолюбието и здравите ни фамилни връзки.

– Какви са актуалните ви предложения за българските фермери?

– В условията на COVID19 се работи доста по-трудно и доставките се бавят, но съвсем наскоро получихме голяма доставка на резервни части за китайски трактори и инвентар. Регулярно получаваме части от Германия за  европейските марки плугове, култиватори, дискови брани и др. Изпращаме една труднa, но сравнително благодатна за нашето земеделско производство година.

– Ще се включите ли в Отличието “Принос в механизацията на земеделието”? Как виждате наслова “Агроединие – образование, наука, бизнес”?

– Надсловът е добър, защото включва всички необходими компоненти за нашето земеделие и дай-боже всички да имаме достатъчно воля за изпълнението му.

Смятаме, че има фирми с по-голям принос от нас. Както писах по-горе, сега сме повече земеделци.

– Какво ще пожелаете на вестник “Земеделска техника” и читателите му по случай 30-годишнината му?

– Желая първо здраве на всички от редакцията на „Земеделска техника”, а така също и на всички ваши читатели.

Благодаря Ви от мое име и от целия екип на „ВУКИ“ ООД за това, че сте ни верен, информиран и постоянен помощник през всичките тези изминали години.  Честит 30-годишен юбилей и много успехи и читатели и занапред!