Извършва се постоянен контрол на язовирите


 

Ръководството на „Напоителни системи“ е обсъдило подробните планове за действие при аварийни условия на язовирите по време на среща на Съвета на директорите на дружеството и управителите на клонове, проведена в сградата на МЗХГ. Целта е да бъдат подобрени мерките за превенция и избягване на аварийни ситуации, заяви зам.-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев.

Във връзка с падналите обилни валежи от дъжд в страната през изминалата седмица е представен подробен отчет за предприетите действия. Всички язовири под юрисдикцията на „Напоителни системи“ разполагат с необходимите свободни обеми за поемане на водни маси, съгласно аварийните планове.  С цел превенция, служители  извършват постоянен контрол и наблюдение на язовирните съоръжения.  Предприети са действия за поставяне на датчици за следене в реално време на обемите постъпваща вода.

Изпълнителният директор Снежина Динева увери, че дружеството вече е с положителен финансов резултат, направен е анализ на всички стратегически обекти от гледна точка на тяхното физическо състояние. Изготвен е инвестиционен план на дружеството, който включва и  ремонтно-възстановителни работи на стопанисваните обекти.