Земеделските стопани проверяват онлайн площите си за Кампания 2017 г.


 

От 19 декември 2017 г. (вторник), земеделските стопани могат да проверят дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2017. Справките се извършват на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие” в раздел „Система за индивидуална справка по Директни плащания”. Проектът е одобрен със Заповед РД 46-428 от 13.12.2017 г. на министъра на земеделието, храните и горите.

При несъгласие с посочените данни кандидатите могат да подават възражения до министъра на земеделието, храните и горите. Образци на възраженията се генерират автоматично от Системата за индивидуални справки на Държавен фонд „Земеделие”. Попълнените документи ще се приемат в областните дирекции „Земеделие” до 5 януари 2018 г. включително.

При затруднение в проверките на данните или при подаване на възраженията, земеделските стопани могат да се обърнат за помощ към областните и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието, храните и горите.

След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъде подготвен и финалният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2017. На базата тази актуализирана информация ще се извършат окончателните оторизации по схемите и мерките на площ.