Земеделска техника бр 17


Земеделска техника бр 17

Темите на брой седемнадесети /611/ 2015 г. на в. „Земеделска техника“ са земеделие и изложението Бата Агро в Стара Загорa..
Поместена е информация за участие в Отличието „Принос в механизацията на земеделието“ и формулярът в направление 3 „Механизация в земеделското производство”. Всички формуляри за участие в трите направления могат да се намерят на сайта www.zemedelskatehnika.com.
Има материал за демонстрационния център към Аграрния университет в Пловдив. Неговата цел е да покаже най-новите технологии в земеделието като технологичен пакет.
В броя има материал от Геосемселект за участието им в демострационния център, където беше представен целият цикъл технологии за отглеждане на домати.
Има интервю с Наталия Тодорова, изпълнителен директор на Националната асоциация на зърнопроизводителите за административните затруднения на земеделските производители пред прага на новата стопанска година, за последните инициативи на НАЗ, свързани с противоградовата борба и за организацията на традиционния Национален Агро семинар през ноември.
Поместено е интервю с инж. Стефан Христов, търговски директор на Мегатрон ЕАД. В него той говори за демонстрациите на машини в цялата страна, които фирмата предлага и за положителните страни на този тип стратегия. Инж. Стефан Христов излага своето становище за състоянието на земеделието и горското стопанство. Споделя още каква е била стопанската година за Мегатрон, за новостите, които ще предложат на земеделските стопани, както и с какви машини ще участват в Отличието „Принос в механизацията на земеделието”.
Поместен е материалът „Да се срещнем на полето” от Мегатрон за демонстрациите, които фирмата е направила досега и за предстоящите.
Има поместен разговор с проф. д-р Иван Киряков за Добруджанския земеделски институт в Генерал Тошево. Той говори за основната дейност на Института; за значението на земеделската наука за земеделието; за представеното от тях на изложението в Добрич; за участието си в отличието „Принос в механизацията на земеделието”.
Включена е бизнес-информация за нормативните актове, публикувани през месец април т.г. от адвокат Маргарита Попова.
Поместени са материали на ИнтерАгри за новата им анициатива „Нови машина на ДЕМО ЦЕНИ”с NEW HOLLAND.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени, публикувани са цени на зърнените пазари, както и малки обяви за продаване на резервни части и парцел.
Има реклами за машини, за семена, за цялостно комплексно обслужване на фирми и др. Съобщава се за предстоящото международно специализирано селскостопанско изложение Бата Агро в Стара Загора.