За нас е гордост да отразяваме сектор „Земеделие”


Интервю с г-жа Светла Гърбешкова, изп. директор на АГРО ТВ

– Г-жо Гърбешкова, представете Агромедия Груп – как за тези 21 години на съществуване се е развила и колко и какви медийни продукти предлага?

– Началото беше поставено през 1999 г. със старта на предаването АГРОФОРУМ. Днес, 20 години по-късно, то вече е част от програмата на АГРО ТВ и е сред най-рейтинговите продукции на телевизията. Останалите специализирани продукти, част от медийната група на АГРО ТВ, са интернет сайтовете agro.bg и agrotv.bg, както и сп. АгроКомпас. Така че, медийната група има завършен цялостен облик и покрива различни потребности на специализираната аудитория.

Разбира се, основният ни продукт е АГРО ТВ. Това е единствената изцяло специализирана телевизия за земеделие в България.

Горди сме, че във фокуса на всичките ни медии е точно сектор „Земеделие” – той е интересен, вдъхновяващ и бих казала, трябва наистина да е приоритетен за всяка една държава. Всички ние дължим уважение и благодарност на земеделците, които произвеждат нашата храна.

Имате ли нови предложения, които предлагате на аудиторията от български фермери и заинтересовани лица?

– Продължаваме да развиваме нашите медийни продукти с оглед на новите тенденции при електронните медии и завишените изисквания и потребности на аудиторията.

Искам да отбележа, че на голяма популярност се радват и нашите социални канали за комуникация – Facebook страници и YouTube канали. Те, всъщност, са най-скоростно развиващите се продукти. Ще посоча един любопитен факт – YouTube каналът на АГРО ТВ вече надхвърля 22 000 абонати, което е рекорд на специализирания пазар.

По отношение на АГРО ТВ – постоянно я надграждаме, и винаги има за какво да мечтаем. АГРО ТВ може да бъде гледана на практика неограничено – трябва ви само телевизионен приемник или интернет. Освен присъствието й в пакетните предложения на най-големите доставчици на мобилни и телевизионни услуги и много други регионални оператори в страната, от 01.06.2020 г. АГРО ТВ беше качена на сателита НЕОСАТ. Това е цифрова телевизия от ново поколение с високо качество навсякъде и по всяко време.

Друг интересен продукт е мобилното приложение на АГРО ТВ, което всеки желаещ може да изтегли напълно безплатно от AppStore или Google play. АГРО ТВ може да бъде гледана онлайн както чрез мобилното приложение, така и на интернет страницата на медията: www.agrotv.bg.

От миналата година е факт цялостната промяна на сайта agro.bg, който вече е с модерна визия и нови функционалности. В краткосрочен план сме си поставили като задача обновяване на сайтовете agrotv.bg и аgrocompass.

По отношение на коронакризата тази година, бих казала, че тя не повлия съществено на нашата дейност, по-скоро ни накара да преосмислим приоритетите си и да намерим гъвкави начини да работим в нормален ритъм въпреки ограниченията и липсата на събития.

Тази година ще подкрепите ли отново конкурса „Принос в механизацията на земеделието”?

– С удоволствие отново ще бъдем медийни партньори на конкурса. Подкрепяме събития и каузи с важно значение за бранша и с участието на образование, наука и бизнес – всъщност, те са и във фокуса на темите, по които работим в АГРО ТВ и без тяхното взаимодействие няма как да има рентабилно земеделско производство. Пожелавам успех на номинираните в конкурса. Те имат важен принос за модернизирането на сектора и за постигането на конкурентоспособност.

Какво ще пожелаете на вестник Земеделска техника” и читателите му по случай 30-годишнината му?

– Пожелавам на вестник „Земеделска техника” още дълги години да предоставя полезно четиво, а специално на г-жа Бобева – да бъде здрава, бодра и все така енергична. Поздравявам също целия експертен екип на вестника. А на читателите – да бъдат смели, креативни и удовлетворени от бизнеса си.

Вярвам, че партньорството на вестник „Земеделска техника” и медийната ни група ще продължи, като взаимно подкрепяме инициативите си и популяризираме заедно нашите медийни платформи.

Доц. д-р Милка Бобева