Екологични проблеми на планинското земеделие


Институт по планинско животновъдство и земеделие-Троян организира ежегодна международна научна конференция „Еко Маунтин” на 16 и 17 май 2019 г., на тема „Екологични проблеми на планинското земеделие”. Тематичните направления на конференцията са: Животновъдство, Фуражно производство и ливадарство, Трайни насаждения и Общо земеделие.

В областта на животновъдството ще се разглеждат темите: Развъждане, селекция и репродукция в животновъдството; Технологии на хранене и отглеждане на селскостопанските животни; Качество и преработка на животновъдната продукция.

При фуражното производство и ливадарство ще се наблегне нa: Генетични ресурси и селекция при фуражните култури; Технологии на отглеждане на фуражните култури и Естествени и изкуствени ливади и пасища.

В областта на трайни насаждения ще бъде акцентирано нa: Генетични ресурси, селекция, биотехнологии; Технологии за отглеждане – традиционни и биологични; Размножаване и посадъчен материал; Растителна защита; Качество, съхранение и преработка на плодовете.

В конференцията са заявили участие както учени от наши научни институти, опитни станции и университети, така и учени от чужбина – Сърбия, Чехия, Русия, Украйна, Косово, Кипър.

В сесиите по направления ще се обсъждат редица въпроси от научно и научно-приложно естество. Ще се засегнат различни проблеми от секторите и търсенето на отговори за тяхното решение. Всичко това ще допринесе за ползотворност на научната конференция и удовлетвореност на участниците.

Мероприятието се организира под патронажа на министъра на земеделието, храните и горите и председателя на Селскостопанска академия.

По материали на ИПЖЗ, Троян