„Евро Ферт” – гаранция за качество и стабилно партньорство


„Евро Ферт” АД е една от най-успешните компании в търговията с минерални торове и химически продукти в България. Предлага на българските производители богата гама от стоки и услуги.

Компанията съществува на българския пазар от 1999 г. Започва дейността си с продажба на минерални торове. И досега те заемат основен дял в портфолиото й. На родните земеделски производители фирмата предлага амониев нитрат, смесени NPK торове в пропорции по желание на клиента, течен азотен тор „Азотан”, моноамониев (MAP) и диамониев фосфат (DAP), калиев хлорид, амониев сулфат, водоразтворим амониев нитрат за капково напояване. „Евро Ферт” пусна на българския пазар и амонячна вода – високоефективен течен азотен тор, приложим дори в по-топло време. Азотът в нея се усвоява от растенията веднага след торенето, което предотвратява загубата му. Амонячната форма на азота, съдържаща се в амонячната вода, е малко подвижна в почвата и не се отмива в по-дълбоките почвени слоеве чрез проливните дъждове и затова този тор е уместно да се използва преди сеитба на зимни култури, каквито са пшеницата и ечемика в България. Внася се дълбоко в почвата. Това позволява растенията да се хранят по-добре и бързо да натрупват вегетативна маса. Освен това под влиянието на амоняка зърнените култури са устойчиви на понижението на температурите.

Компанията предлага на своите клиенти безплатен почвен анализ и консултация с агроном, изработване на програми за балансирано торене, съобразени с климатичните условия на дадения район, състоянието на почвите и нуждите на отглежданите култури, както и програми за сеитбооборот.

„Евро Ферт” е име, познато на всички земеделци не само в страната, но и в редица европейски държави. Политиката й е насочена не само към крупните производители, но и към малките стопанства. Активната комуникация с всички тях, помага на фирмата да осигурява необходимите стоки и услуги за осъществяването на модерно земеделие и да надгражда постигнатото с много труд и постоянство. Компанията подпомага активно аграрното образование, като си сътрудничи с българските университети. Днес „Евро Ферт” АД е еталон за качество на предлаганите продукти и стабилен партньор на българските земеделски производители.

 По материали на Евро Ферт