Европейски пари по мярка 4.1 за животновъдите в България


Експертите по европейско и донорско финансиране на Централна Консултантска Компания дават разяснение относно измененията и допълненията към мярка 4.1, от която тази година могат да се възползват земеделски стопани попадащи в сектор Животновъдство.

Приемът ще е изцяло съобразен с трудностите, през които премина секторът през последните няколко години. Това е причината предстоящото финансиране да бъде насочено единствено към животновъдните стопани в страната. Благодарение на финансовата подкрепа по мярка 4.1 ще може да се подпомогнат  проекти за внедряване на нови продукти, производство на биологични земеделски продукти, повишаване на енергийната ефективност и условията на труд. Подаваните проекти могат да бъдат за закупуване на нови машини и оборудване, строителство или реконструкция на сгради, закупуване на транспортни средства и много други.

Целевият прием по мярка 4.1, който ще бъде насочен към модернизиране на физическите активи на „животновъдните“ стопанства, се очаква да стартира в периода март-април 2020 година. Проектните предложения ще бъдат с минимален размер от 15 000 евро и максимален размер от 500 000 евро. Приоритет ще се дава на малките животновъдни стопанства, както и на такива намиращи се в близост или част от зони, в които е възниквала епизоотична обстановка. Целта е развитието и модернизирането на малките стопанства и възстановяването на засегнатите през последните години животновъдни обекти.

Изготвянето и управлението на един проект е много трудоемка и отговорна задача. Точно за това изборът на подходящ партньор за реализиране му е от изключително значение за положителен финален резултат. Като надежден партньор в подготовката и управлението на европейски проекти, експертите от Централна Консултантска Компания се стремят да бъдат максимално полезни на своите клиенти с информация и съдействие във всяка една стъпка от реализиране на проектните им предложения. Гарантират помощ от започване на подготовката за кандидатстване до изпълнение на одобрения проект.

Компанията е с доказан опит в сферата на европейското финансиране и се ползва с отлични препоръки от своите бивши и настоящи клиенти.

По материали на ЦКК