Държавно ловно стопанство „Паламара”


Стопанството е териториално поделение на Североизточно държавно предприятие – гр. Шумен. Намира се в североизточна България, в южните части на Лудогорието, със седалище и адрес на управление в с. Венец.

Освен дърводобив и горскостопански дейности, за стопанството са характерни ловностопанска дейност и земеделие. Обработват се около 5000 дка дивечови ниви и земи от ДПФ, добивите от които в по-голяма степен служат за подхранване на многобройния дивеч в района. Територията на стопанството се обитава от благороден елен, дива свиня, сърна и муфлони, както и представители на дребен дивеч и хищници характерни за района. Ловната дейност е силно развита, като се предлагат лов на гореизброените животни – трофеен и селекционен.

Инфраструктурата е многo добра, предлагат се  различни категории за настаняване в ловни бази: резиденция „Паламара”, ловен дом „Дъбрава” и ловна хижа „Никола Козлево”, като капацитетът на всяка една е различен от 5 до 10 и повече легла. За уюта на гостите се грижи добре подготвен квалифициран персонал.

По материали на ДЛС „Паламара”