„Дни на отворените врати на Интерагри България“ се проведоха в Русенския университет


Днес, 22 април (понеделник) в Канев Център на Русенския университет „Ангел Кънчев“ се проведе среща на бизнеса с образованието, под мотото „Дни на отворените врати на Интерагри България“.

Чл.-кор. проф. д.т.н. Христо Белоев, ректор на Русенския университет приветства участниците с „Добре дошли!“ и им пожела ползотворна работа по време на събитието, като изрази надежда, че ще се превърне в традиция. Срещата между университета, бизнеса и студентите дава възможност за множество съвместни дейности и професионално развитие, завърши той.
Основните дейности на „Интерагри България“ бяха представени от Александър Божанин, ръководител на търговски отдел, съобщиха от пресцентъра на висшето учебно заведение. Програмата на събитието включваше представянето на стажантската програма „Интергари България“, която е съобразена с индивидуалните възможности на всеки стажант и продуктови презентации на технологичните новости от света на New Holland. На присъстващите бяха демонстрирани два от ключовите модели трактори от моделите New Holland T5 и T6.
Участници в събитието бяха ученици от Професионална гимназия по селско стопанство „К. А. Тимирязев“, град Две могили, Професионална гимназия по селско стопанство „Ангел Кънчев“ – Образцов Чифлик, студенти и преподаватели от Русенския университет.